Bu yıl ‘Ramazan Birlikte Güzel’ sloganı ile çalışmalarını yürüten İHH, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştıracak.

 

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Ramazan ayı nedeniyle Dörtyol’da Ulu Camii önünde tanıtım standı açtı. “Ramazan Birlikte Güzel” sloganıyla Ramazan Bayramı’na kadar hizmet verecek olan stantta Ramazan ayı hakkında bilinmeyenler ve Bingöl İHH’nın çalışmalarının tanıtımı yapılıyor.

 

Ayrıca, İHH aracılığıyla yardımda bulunmak isteyenlerin bağışları kabul ediliyor. İHH Yardım Standında zekât, fitre, fidye, adak akika, yetim giydirme ve iftar verme gibi yardımlara da aracılık ediliyor.

 

BU HAYRA ORTAK OLUN

Standın temel amacının insanları Ramazan ayı ve İHH İnsani Yardım Vakfı hakkında bilgilendirmek olduğunu ifade eden Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, “Biz İHH olarak dünyada 120 ülke ve bölgede ve Türkiye’de ise 81 İl ve ilçede çalışmalar yapmaktayız. İhtiyaç sahibi ailelere ve yetimlere gıda, kıyafet, yakacak ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını temin etmeye çalışıyoruz. Bunun haricinde yurt dışında da çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Amacımız öncelikle Müslümanlar ve farklı ülkelerdeki gayrimüslim ihtiyaç sahiplerine gücümüz yettiğince yardım yaparak ihtiyaçlarını karşılamak. Ayrıca bu standa Ramazan ayı hakkında bilinmeyenler veya yanlış bilineler ile Peygamberimizi ve Rabbimizi tanıtacak eğitimler veriyoruz. Standa hayırsever vatandaşlarımızın zekât, fitre, fidye, adak akika, yetim giydirme ve iftar verme gibi yardımlarını da kabul ediyoruz. Bu yıl ‘Ramazan Birlikte Güzel’ sloganıyla yola çıktığımız standımızda binlerce kardeşimizle birlikte Ramazanın havasını teneffüs etmek istiyoruz. Biz yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize el uzatmak, onlara destek vermek ve de onlarla birlikte bu Ramazanı daha da güzel geçirmek gayret gösteriyoruz. Bizler hayırsever ve duyarlı vatandaşlarımızın bu konuda destek göstereceğini umuyoruz. İnşallah geçen yıllara oranla daha çok insanımıza ve kardeşimize ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)