Ülke genelinde Doğa Koleji ile ilgili yaşanan mali sıkıntılar uzun süre ülke gündemini meşgul etti. Bingöl’deki okulların bu olumsuzluktan etkilenip etkilenmediği merak ediliyordu.  Bingöl Doğa Koleji yöneticileri, Bingöl’deki kolejin franchise bir işletme olduğunu belirtilerek, yaşanan mali sonuçların Bingöl Doğa Koleji ile doğrudan ve dolaylı hiçbir bağlantısının bulunmadığı ifade ettiler.

Bingöl Doğa Koleji Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Okul Müdürü Mehmet Atalay, yaşanan olumsuz süreçte Bingöl Doğa Kolejinde hiçbir aksama yaşanmadığını söyledi.

Atalay, “Şehrimizin güzide eğitim kurumlarından Bingöl Doğa Koleji 27.000m2 alan üzerine inşa edilmiş olup 10.000m2’lik kapalı alandan oluşmaktadır. Okul bünyesinde 40 derslik ve satranç, robotik-kodlama, akıl oyunları, bilişim teknoloji, ekoloji, müzik ve görsel sanatlar gibi muhtelif atölyeler yer almaktadır. Ayrıca okul bünyesinde tenis kortu, futbol, basketbol, voleybol sahaları; hayvanat bahçesi, hobi bahçesi, kapalı spor salonu bulunmaktadır. Okul bu imkanlarıyla öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen bölgenin en büyük kampüslerinden birine sahiptir. Bingöl Doğa Koleji özel yatırım bakımından şehrimizin eğitimdeki lideridir” dedi.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında 10 yıllık franchise anlaşması yaparak Doğa Koleji markası bünyesinde hizmet vermeye başladıklarını belirten Atalay, şunları söyledi: “Doğa Koleji markası genel müdürlük düzeyinde Asist Eğitim Kurumları A.Ş olarak nakit akışından ötürü yaşanan bu mali sonuçların Bingöl Doğa Koleji ile doğrudan ve dolaylı hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Bingöl Doğa Koleji franchise bir işletme olup mülkiyeti şirketimize aittir.

Yaşanan bu olumsuz süreçte Doğa Koleji felsefesine senkronize olarak verdiğimiz eğitim-öğretim hizmetlerinde hiçbir aksama yaşanmamış, aksine bütünlük içinde daha fazla özveride bulunarak tüm faaliyetleri yoğun bir şekilde gerçekleştirmiştir.

Geldiğimiz noktada İstanbul Teknik Üniversitesi Doğa Kolejini bünyesine alma kararı almıştır. İTÜ rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın yönettiği süreç Doğa Kolejinin İTÜ’ye devriyle sonuçlanmıştır.

Modern eğitim altyapısıyla son derece nitelikli öğrenciler yetiştiren Doğa Koleji eğitim sistemini bir yatırım fırsatı olarak değerlendiren kurumumuz, öğrencilerimizin dünyaya entegre bir şekilde yetişmeleri için her zamankinden daha büyük bir sorumlulukla halkımızın hizmetindedir.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında İTÜ-Doğa Koleji birlikteliğinin getirdiği daha nitelikli bir eğitim anlayışıyla şehrimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.”