HABER: SERVET AYİK

17 Ağustos Marmara depreminin 20'inci yılını, 2003 yılında Bingöl depreminde çekilip hafızalara kazınan o fotoğraf  hatırlattı. 2003 yılı Bingöl saray mahallesi korkmaz apartmanda bir kız çocuğunu kucağında molozların arasından çıkaran Bingöl Akut görevlisinin o anı  hafızalara kazınmıştı.

AKUT'UN SİMGESİ HALİNE GELDİ

2003 Bingöl depreminin acı karesi, AKUT'un simgesi haline gelirken 17 Ağustos Marmara depreminin 20'inci yıldönümünde İstanbul'daki birçok sokağın billboardına asıldı. Marmara depreminin unutulmaması ve olası bir deprem için yardım yapılması içinde kullanılan fotoğraf AKUT'un simgesi haline geldi.

İŞTE O FOTOĞRAFIN ACI HİKAYESİ

Alınan bilgiye göre , Bingöl Saray Mahallesi Düzağaç Caddesi'ndeki 4 katlı 16 daireli Korkmaz apartman çökerken, en üst katta oturan Karamurcu ailesinden 4 kişi tonlarca enkazın altında kalmıştı. Astsubay İsmail Karamurcu, eşi ve bir çocuğu yaşanan depremde hayatını kaybederken, 3 yaşındaki Gülnaz ( Fotoğraftaki kız çocuğu ) , tavanla zemin arasındaki 20 santimlik boşlukta mahsur kalmış olay yerine gelen kurtarma ekipleri, Gülnaz'ın ağlama sesini duyarak onu sıkıştığı yerden çıkarmıştı. 5 saatlik çalışmanın ardından sıkıştığı yerden çıkarılan Gülnaz'ı, 2006 yılında mide kanserine yenik düşerek hayatını kaybeden eski Bingöl AKUT amiri Veysel Aksoy çıkarmıştı. Aksoy'un kucağındayken çekilen fotoğraf Bingöl depreminin en acı karesi olarak hafızalarda yer edindi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim