Bingöl'de önceki günden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki yollar ve kaldırımlar tamamen kapanma noktasına geldi. Gece saatlerinde etkili olan kar yağışı yerini tipiye bırakırken, Bingöl Belediye karla mücadele timleri yoğun mesai yapmaya başladı.

Bingöl Belediyesi, 3 greyder, 4 kepçe, 8 kamyon ve 60 personelle karla mücadele çalışmalarına başladığını bildirirken, "Yaşanan sıkıntıların bertaraf edilip gerek yaya, gerekse araç trafiğinin normale döndürülebilmesi için daha önceden hazırlıklarını tamamlayan Bingöl Belediyesi, 3 greyder, 4 kepçe, 8 kamyon ve 60 personelle karla mücadele çalışmalarına başlamıştır. Kar yağışının yoğunlaşması üzerine kiralama marifetiyle 3 adet greyder ve 2 adet  kepçe daha karla mücadele faaliyetlerine dahil edilmiştir. İlerleyen zamanlarda duruma göre ek takviyeler de söz konusu olabilir" ifadelerine yer verdi.

ÖNCELİK ANA ARTERLER

Bingöl Belediyesi'nden yapılan açıklamanın devamında, "Doğal bir afet haline dönüşen yoğun kar nedeniyle yaşanan bir dizi aksaklıklar olduğunu biliyor, bu zorlu sürecin en az hasar ve sıkıntıyla atlatılması için imkanlar dahilinde tüm çabayı sarf ettiğimizin bilinmesini istiyoruz. Çalışmalar kapsamında önceliğimizin ana arterler olduğunu hatırlatır, ara arterlerin de kısa sürede açılarak trafikteki aksamaların minimize edilmesi için yoğun bir çaba içerisinde olunduğunu ifade ederiz.  Yoğun kar ve şiddetti rüzgâr nedeniyle ulaşımda yaşanan aksaklıkların giderilmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olan karla mücadele ekiplerimizin karşılaştığı en ciddi sorun, şüphesiz yol kenarlarına park edilen araçlardır. Bu sebeple araç sahiplerinden beklentimiz, çalışmaların kesintisiz sürdürülebilmesi için özellikle ana arterlerde yol kenarına araç park etmemeleridir. Ara yollarda da itfaiye, ambulans ve kar küreme araçlarının geçişine mani olmayacak şekilde park edilmesi, daha faydalı olacaktır. Araç park edildiğinde, doğabilecek sıkıntıların hesaba katılması ve hassasiyet gösterilmesi daha az sorun demektir" denildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim