Bingöl Belediyesi bu kış ayında da sokak hayvanlarını unutmayarak, kentin belirli noktalarına mama,yem ve su gibi temel ihtiyaç malzemelerini bıraktı.  Bingöl Belediyesi'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Bingöl Belediyesi karlı ve soğuk havalarda yiyecek sıkıntısı çeken sokak hayvanlarına yem bırakmaya devam ediyor. Geçtiğimiz kış aylarında da aynı şekilde sokak hayvanları için ilimizin bir çok noktasında hayvanların rahatlıkla bulacağı kedi köpek maması, yem, su gibi temel yiyeceklerini bırakan Bingöl Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri il genelinde çok çetin geçen kış şartlarında sokak hayvanlarını unutmadı. Köpek, Kedi gibi sokak hayvanların doğal ortamlarından uzaklaşmaması için doğaya belediye görevlileri bulacağı kedi köpek maması, yem, su gibi temel yiyeceklerini bıraktı" denildi.

 

"EVLERİNİZDEN ARTAN YEMEK SOKAK HAYVANLARINA BIRAKIN"

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kış ayında sokak hayvanlarının beslenmesine herkesin yardımcı olması gerektiğini vurgulayarak, "Doğada hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için ekiplerin hayvanların beslenmesine yardımcı oluyoruz. Sokak hayvanlarının aç kalmaması için belediye ekipleri itina ile çalışıyor.  Hayvanların barınması ve aç kalmaması için belirli noktalara kedi köpek maması, yem, su hayvan yemi bırakıyoruz.
Sokak ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için mümkün olduğunca hassas davranıyoruz. Belediye olarak hayvanları ve yaban hayatını korumayı bir görev biliyoruz. Kış şartlarında yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Bu sebeple şehrin çeşitli noktalarında doğaya yem bırakıyoruz. Bu çalışmalarımız periyodik olarak devam edeceğiz. Evlerinizde artan yemekleri sokak hayvanları için belirli noktalara bırakın. Restoran, lokanta ve fırın sahiplerinin artan yemekler noktasında daha da duyarlı olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim