Son dönemde artan akaryakıt fiyatları araç sahiplerini üzüyordu. Konuyla ilgili sürücüleri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Buna göre ham petrole yapılan indirimlerin tüketicilere yansıtılmasıyla ilgili dikkat çeken bir adım atıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), rafinerilere yazı göndererek bazı ülkelerin ham petrole yaptığı indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını istedi.

Muşlu çiftçilere 100 ton korunga tohumu dağıtıldı Muşlu çiftçilere 100 ton korunga tohumu dağıtıldı

EPDK EL ATTI: BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Rafinerilere bir yazı göndererek gerekli uyarıları yaptıklarını belirten EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bu doğrultuda rafinerilerin yapacağı güncelleme ile benzin ve motorinde 1 ila 1 buçuk TL düzeyinde bir indirim yaşanacağını açıkladı.

Yılmaz, benzin ve motorin fiyatlarının serbest piyasada oluştuğunu belirterek, "Kurallar ve formül belli. EPDK olarak hem rafineri-dağıtıcı ve bayii gibi piyasa oyuncularının uygulamalarını hem de fiyat hareketlerini sıkı şekilde takip ediyoruz. Akaryakıt piyasamızın serbest yapısı elbette önemli ancak tüketicilerimizi korumak, fiyat hareketlerini titizlikle takip etmek, kâr oyunlarına izin vermemek de bizim görevimiz." dedi.

"BENZİN VE MOTORİNDE 1 İLA 1 BUÇUK TL DÜZEYİNDE BİR İNDİRİM OLACAK"

Rafinerilere bir yazı göndererek gerekli uyarıları yaptıklarını ifade eden Yılmaz, bu doğrultuda rafinerilerin yapacağı güncelleme ile benzin ve motorinde 1 ila 1 buçuk TL düzeyinde bir indirim yaşanacağını açıklayarak, şunları kaydetti:

"Özellikle bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünler, rafineriler için önemli bir kar avantajına sebep oldu. Bunun tüketicilere de yansıtılması gerekiyor. Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını gönderdiğimiz yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz. Yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1 buçuk TL düzeyinde bir indirim olacaktır." (Ensonhaber)

Editör: MD MEDYA GROUP_