Program Gazi Ortaokulu öğrencilerinin de katılımıyla Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevinde gerçekleştirildi.  Etkiliğe katılan öğrencilere, sokak hayvanlarına karşı duyarlı olunması konusunda bilgiler verildi. Belediye Başkanı Yücel Barakazi, bu dünyanın yalnızca insanlara ait olmadığı, diğer bütün canlıların da en az insanlar kadar yaşam hakkı olduğu, özellikle de bazı canlıların insanlarla birlikte yaşamını sürdürebileceği, yaşamak için insanlara ihtiyaç duydukları konularına değinerek, sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmek için insanlara daha çok ihtiyaç duydukları, bu nedenle sokak hayvanlarına şefkat ve özen gösterilmesi gerektiği, onlara yardım edilmesi ve sokak hayvanlarının hayatlarını kolaylaştırmamız gerektiğini vurguladı.

 

Kötü hava şartlarına maruz kalan hayvanlara yardım elinin uzatılması gerektiği, sokak hayvanları için müsait yerlere bir kap su, bir kap yiyecek bırakılması gerektiğini aktaran Barakazi, “onlara yapılacak en iyi yardımdı. Hayvanlara kötü davranılmaması ve zarar verilmemesi konuşlarında da hassas olunması, sokak hayvanlarına sadece bu güne özel değil her gün destek olalım” çağrısında bulundu.

 

Barakazi, “Bingöl Belediyesi olarak ta göreve başladığımız günlerde ihtiyaç haline gelmiş olan, sokak hayvanları için Geçici Hayvan Bakımevi çalışmalarımıza hız verdik. Orman ve Su İleri Bakanlığının nakdi yardımlarıyla tesisimizi tamamlayarak işler bir hala getirdik” dedi. 

Editör: TE Bilisim