‘Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’ tarafından merkez Selahaddin-i Eyyübi Camii bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programı vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Bayramlaşma esnasında verilen kardeşlik mesajları ve oluşan samimi ortam, bayramın özüne göre kutlanmasının güzelliğini gözler önüne serdi.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’nca Selahaddin-i Eyyübi Camii’nde düzenlenen bayramlaşma programı, halkın yoğun katılımıyla tekbir ve salâvatlar eşliğinde gerçekleşti.

Etkinliğe Molla Sahap Korkutata, Müslüman Âlimler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Memur- Sen Bingöl il Başkanı Mücahit Çelik, STK başkanları, yöneticileri, üye ve gönüllüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Selahaddin-i Eyyübi Camii bahçesinde yapılan bayramlaşma programında konuşan Molla Sahap Korkutata, sözlerine “Rabbim bütün Âlem-i İslam'ın bayramını mübarek etsin ve daha güzel bayramlar nasip eylesin” niyazında bulunarak başladı.

Müslümanların vahdetinin önemine dikkat çeken Korkutata, “Bingöl’deki STK’ların bir araya gelmesini büyük bir lütuf olarak görüyorum. Müslümanların kurtuluşu ve geleceği için önemli bir gelişmedir. Bu anlamda katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

‘BİRLİĞİMİZ VE BERABERLİĞİMİZ ANCAK KURAN’A DÖNMEMİZLE SAĞLANIR’

İslam ümmetinin içinde bulunduğu durumun Kuran’dan kopuş nedeniyle oluştuğunu ifade eden Korkutata, “Müslüman coğrafyası sorun ve sıkıntı yaşıyor. Sorunlar nasıl çözülecek? Nasıl tedbir alalım ki bu sıkıntılar bitsin ve kurtulalım? diyorsak bunun ancak tertemiz bir tövbeyle tekrardan Kuran’a dönmemizle sağlanacağını bilelim” ifadelerini kullandı.

‘KARDEŞLİĞİN VE VAHDETİN OLABİLECEĞİNİN ÖRNEĞİSİNİZ’

‘Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’ adına bir konuşma yapan Refik Alpaya, ise “Platform, ilk olarak Ramazan ayında, Ulu Cami avlusunda iftar yemeğini vererek kardeşlik görevini yerine getirdi. Müslümanlar bir araya gelebileceğini, tek ses ve tek yürek olabileceğinin mesajını da veriyor. İkinci olarak; Genelde yeryüzünde, özelde İslam ümmetinin zulümler altında ezildiği, ailelerin parçalandığı ve nicelerinin zindanlarda ömürlerinin çürütüldüğü bir ortamda, bu platform öncülüğünde İslami STK’lar bir araya gelip, toplu bayramlaşma kararı alıp, birlikte bir kardeşliğin ve vahdetin olabileceğinin örneğini gösteriyor” diye konuştu.

Bayramlaşma programından hemen sonra katılımcılar, Selahaddin-i Eyyübi caminin taziye yerinde çay ikramında bulundu.

Burada kısa bir konuşma yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik ise, Kurban olayına değinerek, Hz İbrahim(a.s), Hz Hacer(a.s) ve Oğulları İsmail’in (a.s);  Allah’ın emri karşısındaki teslimiyet, inanç ve sabırlarının tarihteki yerinin insanlık tarafından örnek alındığını vurguladı.

Program Selahaddin-i Eyyübi Camii İmamı tarafından okunan duanın ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim