Baylaz Grup Yönetim Kurulu Başkanı H.Osman Baylaz, “Grup olarak uzun yıllar inşaat sektöründe faaliyet yürüttük. Yaptığımız AR-GE çalışmalarında gördük ki Türkiye’de son on yılda gıda sektöründe inanılmaz bir gelişme var. Özellikle ev dışı yiyecek, içecek sektöründe yıllık 17 milyar dolara varan bir ciro oluştu. Bunun yanı sıra restoran işletmeciliğinin sektördeki en prestijli meslekler kategorisine girdiğini ve Türkiye’nin önemli Holdinglerinin bu pazarda yer almaya başladığını gördüğümüz için Baylaz Grup olarak bu sektörde de yer almaya karar verdik. Bu sektörde Dünya markası olabilmenin yolu standartları iyi tutturmak, kaliteyi kalıcı kılmak ve  müşteri  memnuniyetini en üst seviyede sağlamaktır” dedi.

Yeni teknolojileri hızlıca keşfeden, uygulayan ve kullanmaya başlayan işletmelerin, müşterileri gözünde çok daha saygın bir konuma geldiğini belirten Baylaz, “Gıda ve yiyecek sektörüne baktığımızda diğer birçok sektöre göre mobil hizmetlere geçişte oldukça ön sıralarda olduğunu görüyoruz. Çünkü mobilleşme ile işletmeler operasyonel maliyetlerin düşürülmesinden, bilgi alışverişinin hızlandırılmasına, süreçlerinin yeniden tanımlanmasından, insan kaynaklarının etkin bir biçimde yönetilmesine tüm iletişim ihtiyaçlarını tek noktadan karşılayan bir mekanizmaya sahip oluyorlar. Geleceğin şirketleri de mobil olarak yönetilebilir olanlar olacak bu nedenle bizim temel hedeflerimizden birisi de markamızı geliştirip mobilleştirerek dünya pazarına açılabilmektir. Hizmet sektörü giderek artan bir önem kazandığı için bugün gelişmiş ülkelerde bir “hizmet ekonomisi” oluştu. Sektörün sürekli yaratıcılığa ve gelişime açık olması ise ciddi bir finans kontrolünü de gerektiriyor. Bu nedenle yapmış olduğumuz 5 yıllık planlama da hedefimiz şube sayılarımızı dünyanın çeşitli ülkelerine yaymak ve istihdamı arttırmak, hizmet için talebin en üst düzeyde olduğu dönemleri yönetmek ve hizmet kurumundaki uzmanlık düzeyleriyle farklı müşteri gereksinimlerini karşılamaktır” dedi.

Şu anda yurt içinde Ankara, yurtdışında da Suudi Arabistan’da şubeler açtıklarını belirten Baylaz, “Sektörde hevesli, heyecanlı olmanın ve girişimci ruhu taşımanın önemli olduğunu gördük. Risk almak ve hedefi doğru tanımlamak da yolun seyrini değiştirecek diğer etkenler arasında yer alıyor. Ancak, tüm risklerine rağmen biz bu sektör de daha da büyüyerek gelişmenin planlamasını yapıyoruz bu nedenle hizmeti bir bütün olarak algılayıp değerlendirmesini buna göre yapıyoruz, Suudi Arabistan da açtığımız şubemizle yurt dışı beklentilerini Ankara şubemizle de yurtiçi müşteri profillerini sahada gözlemliyor ve yatırım planlarımızı buna göre belirliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bu tespitler ışığında Ülkemizin ve dünyanın çeşitli yerlerinde yeni şubelerimizi açıp ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)