Hizmet, Lojistik ve İnşaat sektörlerinde hizmet veren Baylaz Grup Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen corona virüsü (Kovid-19) ile mücadele kapsamında tüm çalışanlarına 2 ay ücretli izin verdiğini açıkladı.

Baylaz Grup Yönetim Kurulu Başkanı İş insanı H.Osman BAYLAZ konu ile ilgili yaptığı açıklamada “ ilk defa 29 Aralık 2019'da, Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve daha sonra Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ yani Dünya Genelinde Salgın hastalık ilan edilen (COVİD 19) salgınında ülkemizde de her geçen gün vaka sayısı artış göstermekte ve başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere Devletimizin tüm kademeleri konuyla ilgili yoğun mesai harcamaktadırlar. Koronavirüs salgını karşısında bizlerde vatandaşlar olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek ve Devletimize yardımcı olmakla mükellefiz. Biz BAYLAZ GRUP olarak ilk etapta Sn. Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın yapmış oldukları “Evde Kalın” çağrılarına Merkez ofisimiz başta olmak üzere tüm sektörlerdeki çalışanlarımıza 2 aylık ücretli izin vererek destek olmak istedik.” dedi.

Koronavirüs (COVID-19) salgını karşısında Tüm İşverenlerin aynı duyarlılığı göstermesini beklediklerini söyleyen BAYLAZ “ Ülke genelinde koronavirüs salgınını fırsata çevirmek isteyen ve çalışanlarını ücretsiz veya yıllık izine zorlayan işverenler olduğunu basın yoluyla takip ediyoruz. Bu zor günlerde çalışanları hiçbir ücret ödemeden izine çıkarmak onlara karşı yapılacak olan en büyük haksızlıktır. Biz çalışma arkadaşlarımızla Güzel günleri paylaştığımız gibi zor günleri de beraber atlatmanın daha hayırlı olduğunu düşünüyoruz ve tüm işverenlerin de bu duyarlılıkla hareket etmelerini istiyoruz dedi.”

Kriz dönemlerinde bazı fırsatçıların Rant için insan hayatını hiçe saydıklarını belirten BAYLAZ “Hz.Ali “Her derde bir deva bulunur. Lakin ahlaksızlık illetini iyi edecek bir ilaç yoktur.” Sözüyle sanki bu günleri anlatmış. Koronavirüs salgınıyla birlikte bir baktık başta Maske, Dezenfektan ve Kolonya olmak üzere bir çok tıbbi malzeme karaborsaya düşmüş. İçişleri Bakanımız Sn.Süleyman Soylu son yaptığı açıklamada bazı Tıbbi Maske üreticilerinin ürünlerini piyasaya sürmeyip 'stok yaptığını' belirtmiş ve gerekirse fabrikalarına el koyacaklarını söylemiştir.Sn.Bakanımıza bu konuya göstermiş olduğu duyarlılık karşısında Baylaz Grup olarak hem Teşekkürlerimizi iletiyor hem de sonuna kadar yanında oldugumuzu belirtiyoruz.” dedi.

Sağlık Çalışanlarının bu süreçte büyük fedakarlıklar gösterdigini söyleyen Baylaz “ Corona Virüs ile mücadelede canlarını hiçe sayarak özveriyle çalışan başta Saglık Bakanımız Dr.Fahrettin Koca olmak üzere tüm sağlık personeline Baylaz Grup olarak Teşekkür ediyoruz. Milletimiz bu süreçte yapılan fedakarlıkları unutmayacaktır zaten bunun en büyük göstergesi de her akşam saat 21,de balkonlardan yapılan alkış ve sevgi gösterileridir.” dedi. HABER MERKEZİ