S.S 5 Nolu Genç Minibüsleri Kooperatifi Başkanı Rıza Aktekin ve beraberindeki Solhan S.S 10 Nolu Minibüs Kooperatifi Başkanı A.Menaf Bilmez, Ilıcalar S.S 12 Nolu Minibüs Kooperatifi’nden Halil Kuyuldar ve Karlıova Minibüs Kooperatifi ortak olarak yaptıkları açıklamada Bingöl Belediyesi’nin köy minibüslerinin ilçe otogarına taşınması kararını desteklediklerini söylediler.

“TÜRKİYE’DE BAŞKA BİR ŞEHİRDE BU UYGULAMA YOK”

Bingöl dışında 80 vilayette böyle bir uygulama olmadığını söyleyen Genç Minibüsleri Kooperatifi Başkanı Rıza Aktekin, “Türkiye’nin 81 vilayetini gezin. Köy minibüslerinin şehir içerisinde, dükkan önlerinde, sokak aralarında olduğu tek bir il göremezsiniz. Bingöl hariç tabii ki. Belediyemizin almış olduğu bu karar son derece yerinde bir karardır. 1.5 yıl önce bizim eski terminale taşınmamız istendiğinde biz bu karara saygı duyup taşındık. Yolcularımızı PTT Kavşağında indirmemize izin veriliyor. Ayrıca biz PTT Kavşağında 15 dakikada bir servis kaldırarak yolcuları ilçe garajına ücretsiz götürüyoruz. Hangi ilçeye gittiğine bakmaksızın her yolcuyu götürüyoruz. Köy minibüsleri gelsin onların yolcularını da PTT Kavşağından alıp ilçe garajına götürürüz sorun değil” dedi.

“2 BİN 500 KİŞİ TAŞIYORUZ, SADECE KÖYDEN GELENLER Mİ MAĞDUR OLUYOR?”

İlçe garajından ilçelere günde 2 bin 500 kişi taşıdıklarını ifade eden Aktekin, “Biz her gün 2 bin 500 yolcuyu ilçelere taşıyoruz. Bu yolcular da ilçe otogarına geliyor. Bu yolcular da çarşıda alışveriş yapıyor. Bu yolcuların da tanıdığı esnaflar var şehir merkezinde. Bunlar mağdur olmazken köy yolcuları tek mi mağdur oluyor? Köy yolcularına satış yapan esnaf tek mi mağdur oluyor? O esnaflar mağdur olmasın diye tüm şehir trafik mağduru olmaya devam mı etsin yani? Burada önemli olan çoğunluğun yararıdır. Biz bu kararı destekliyoruz. Böyle bir karar alan Belediyemize Başkanımız Erdal Arıkan’a ve dik bir duruş sergileyerek kararın arkasında olan Başkan Yardımcılarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ