2018 yılında Solhan İlçe Trafik Komisyonu Başkanlığı’nca alınan karar doğrultusunda Solhan’da anayol ve cadde ile sokaklarda başıboş dolaşan hayvanlarla mücadele amacıyla Solhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerinden, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekimlerden ve Solhan Belediyesi Zabıta ekiplerinden ikişer kişi olmak üzere toplam 6 kişilik bir ekip oluşturulmuştu.

Üç kurumdan ikişer kişiden oluşan ekip tarafından ilçemizde başıboş dolaşan hayvanların tespit edilmesi durumunda hayvan sahiplerine 2918 Sayılı kanun çerçevesinde 108 TL idari para cezasının kesilip hayvan sahiplerinin adreslerine posta yolu ile gönderileceği belirtilmişti.

İlçe Trafik Komisyonu Başkanlığı’nca oluşturulan ekip tarafından Eylül ayında yapılan kontroller sonucunda günde ortalama bin ile bin 500 TL arasında cezaların yazıldığı ve kontrollerin sürekli devam edeceği aktarılmıştı.

Bu hafta yapılan kontroller sonucunda 5 adet hayvanın başıboş olduğu tespit edilip hayvan sahiplerine işlem yapıldığı öğrenildi.

Trafik güvenliğini tehdit eden ve araçlar ila çevreye zarar verebilecek olmalarından dolayı başıboş hayvanlara yönelik kontrollerin devam edeceği ve tespit edilen hayvanların sahiplerine 108,00 TL ceza kesileceği belirtildi. SOLHANINSESİ