Bingöl Valisi Ali Mantı Başkanlığında ‘İmam-Hatip Okulları Platformu İl Koordinasyon Toplantısı’ yapıldı.

Toplantıya Vali Mantı’nın yanı sıra Belediye Başkan V. Halim Sügü, Vali Yardımcısı Cevat Gün, İmam Hatip Okulları Platformu Koordinatörü ve AK Parti İl Başkanı M. Hanefi Güler, kurum amirleri ve STK Temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını İmam-Hatip Okulları Platformu Koordinatörü ve AK Parti İl Başkanı M. Hanefi Güler yaptı.

“İMAM HATİP’LERİN MUHTEVASINI BİRAZ DAHA DERİNLEMESİNE GELİŞTİRMELİYİZ”

“İmam Hatip’lerin muhtevasını biraz daha derinlemesine geliştirirsek gerek ilimizde gerek ülkemizde İnşallah daha güzel şeyler olacağına inanıyorum.” Diyen Bingöl Valisi Ali Mantı,  “Öncelikle cumartesi günü böyle bir toplantıya teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Zaman zaman İmam-Hatip Okulları Platformu ile bir araya geliyoruz. Geçen toplantımız geniş bir katılım ile yapıldı. Platform Başkanımız şu ana kadar yapılan ve yapılması gereken etkinlikleri haziruna sunmuştu. Bugün yeniden buradaki ilgili arkadaşlar ile beraber konuyu tekrar değerlendireceğiz. Neredeyiz, ne yapıyoruz, ne yapmamız lazım? Bunları bugün istişare edeceğiz. Bunun sonucunda inşallah hayırlı ve güzel hizmetler, düşünceler ve fikirler ortaya çıkacaktır. Çünkü bizim bölgemiz dindar bir bölge. İlmi manada mektepli kısmını biraz daha geliştirmemiz gerekiyor. Bunu bizzat bilfiil yaşayarak görüyoruz. İmam Hatip’lerin muhtevasını biraz daha derinlemesine geliştirirsek gerek ilimizde gerek ülkemizde İnşallah daha güzel şeyler olacağına inanıyorum” dedi.

“BAŞARILI OLAMAMALARI İÇİN DÜN GERİYE İTİLDİLER, BUGÜN İSE ÖNLERİ AÇIK”

“Dün İmam-Hatiplerin bir şekilde geriye itilerek, geride tutularak başarılı olmamaları için ellerinden gelen her türlü sistemin, sistematik baskıların uygulandığı bir dönemdi” diyen Vali Mantı,  “Bugün önlerinin açıldığı ve iyi işlerin yapılması gerektiği bir döneme gelmiş bulunmaktayız. Ancak büyüklerimizin bizden beklentilerini biz ne kadar karşılıyoruz? Onu da en azından bugün biraz daha kişisel ve toplum olarak kritize etmek durumundayız. Bugün burada topluma nasıl bir katkımız olabilir diye konuşacağız. Hatta farklı fikir ve düşüncelerdeki kişileri nasıl topluma kazandıracağız. Onların çocuklarına hangi argümanla yaklaşacağız, nasıl bir yaklaşım metodu uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

“İSTİŞARE ORTAK AKIL İLE SONUCA ULAŞIR”

İstişarenin ortak akıl ile sonuca ulaştığını belirten Vali Mantı, “Bazı konuları konuşurken açık ve dürüst olacağız. Eğer bir eksiğimiz veya bir yanlışımız varsa tozu halının altına süpürmeden tozun varlığını kabul ederek bu temizliği nasıl yaparız, daha güzele nasıl kavuşuruz gibi çözümleyici olmalıyız. Bir işi daha iyi nasıl yaparız diye bugün burada hep birlikte inşallah istişare edeceğiz. İstişare akıl, ortak akıl ve düşüncenin bir araya gelerek müspet sonuca ulaşma sanatıdır. İstişare aklımızı, düşüncelerimizi, fikirlerimizi bir araya getirerek iyiyi bulma sanatıdır. İnşallah bunu yapmaya çalışacağız’ dedi.

Editör: TE Bilisim