Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçilen  Mehmet Barca'nın atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararla hemşerimiz Prof. Dr. Mehmet Barca, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü'ne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Barca'yı atadı.

Barca'nın ataması, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca yapıldı.

PROF.DR. MEHMET BARCA KİMDİR?

1966 yılında Bingöl’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bingöl’de tamamladı. 1986’da Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünü kazandı. 1990 yılında lisans çalışmasını tamamladıktan sonra devlet bursu ile İngiltere’ye gönderildi. Master ve doktorasını Leicester Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönüş yaptı. 2001 yılında Yrd. Doç Dr., 2003 yılında Doç. Dr. ve 2008 yılında Prof. Dr. unvanı aldı. Sakarya, Başkent, Afyon Kocatepe üniversitelerinde dersler verdi. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde dersler vermektedir.

KARDER Genel Sekreteri olan Prof. Dr. Mehmet Barca, aynı zamanda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığını yürütmektedir. Stratejik yönetim uzmanı olan Prof. Dr. Barca, birçok kamu kurumunun (TBMM Genel Sekreterliği, Özelleştirme İdaresi, RTÜK, RK, Sayıştay vs.), özel sektör işletmelerinin ve sivil toplum kuruluşunun stratejik planlarının geliştirilmesine danışmanlık yapmıştır. Son yıllarda illerin kalkınma stratejilerinin geliştirilmesine danışmanlık yapmaya yönelmiştir. Yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış birçok eseri bulunmaktadır. Yayınları başta stratejik yönetim olmak üzere bilgi yönetimi, yönetim felsefesi, sektörel araştırmalar konularında yoğunlaşmaktadır.

Editör: TE Bilisim