Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, gazeteciliğin zor şartlar altında yapılan, fedakârlık isteyen önemli bir meslek olduğunu dile getirdi.

Gazeteciliğin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir misyonu olduğunu ifade eden Barakazi, “Gazetecilere önemli imkânlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle o günden beri kutlanan Çalışan Gazeteciler Bayramı, basın çalışanlarının sorunlarının konuşulup çözüm yolları aranması nedeniyle önemli bir gündür. Gazetecilik, özellikle fedakârlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlar ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler” dedi.

Çağın en dinamik mesleklerinden birinin gazetecilik olduğunu ifade eden Başkan Barakazi, “Şehrimizde her alanda güçlü bir şekilde var olan basın, ülkemizin son yıllardaki gelişimine eş yönlü olarak güçlenmekte, güçlenirken de şehre ve ülkeye olan katkısını artırmaktadır. Basın, yayın kuruluşlarının bugün ulaştığı seviyede hiç şüphesiz en önemli pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarınındır. Bu vesileyle “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu günde basın mensubu değerli arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, mutluluk, huzur ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim