Bingöl Özel Gökkuşağı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrenci ve öğretmenleri Belediye Başkanı Barakazi’yi ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında öğrencilerle yakından ilgilenen Barakazi, başkanlık koltuğunu öğrencilere devrederek, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kısa süreliğine belediye başkanı olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, engelli bireylere yönelik yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Barakazi’ye tebriklerini iletti.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Barakazi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel çocukları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Down sendromlu özel çocukların ön yargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan hayatlarını sürdürülebilmelerinin önemli olduğunu ifade eden Barakazi, “Böylesi özel bir günde, özel çocuklarımızla birlikte olmak bizleri son derece mutlu ediyor. Toplumumuzun birer ferdi olan her bir engelli kardeşimizi iyi anlamamız gerekiyor. Onları sahiplenmek, onları anlamak, onlarla gülmek, onlarla dertlenmemiz gerekiyor. Toplum olarak onlara karşı biraz daha duyarlı davranalım ve farklılıklarının farkına varalım. Bu kapsamda Bingöl Belediyesi olarak tüm engelli kardeşlerimizi seviyor ve önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Engelli bireylere yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Barakazi, şunları söyledi: “Engelli kardeşlerimizin gündelik hayatlarını kolaylıkla idame ettirmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Çalışmalar kapsamında yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerde 4 bin metre iz yolu yaptık.  İlimizdeki 18 parkta engellilere yönelik oyun grubu ve zemin iyileştirilmesi yaptık. Şehir merkezindeki 5 noktaya engelli araç şarj istasyonları kurduk. Engelli vatandaşlarımız için içerisinde sosyal donatı alanları, spor salonu, eğitim ve konferans salonlarının da yer aldığı 5 katlı ‘Engelsiz bina’ inşa ediyoruz. Proje kapsamında yer tahsisi yapılarak, ihale aşamasına getirildi. Hep birlikte el ele vererek engelli kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmalıyız.”

23 Nisan Bayramı’nı içtenlikle kutladığını ifade eden Barakazi, şunları söyledi: “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendirecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli görevler üstleneceklerdir. Bu kapsamda sevgi dolu yürekleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim