Halkların Demokratik Partisi Bingöl Milletvekili Av. Erdal Aydemir, TBMM’de Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplanması istemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bingöl Belediyesi bütçesine aktarılmak üzere hibe edilen 10 Milyon TL'nin akıbeti için soru önergesi verdi. Aydemir’in soru önergesinin tam metni şu şekilde;

“Aşağıdaki sorularımın tarafından Anayasanın 98’ inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ ncı ve 99’ uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Bingöl iline, 23.10.2019 yılında gerçekleştirdiğiniz ziyarette Bingöl Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi olmak üzere birçok mağduriyeti yerinde tespit etmiş, oluşan krizlerle ilgili kısa vadede çözüm önerilerinde bulunmuştunuz. Halen hayata geçme konusunda sıkıntılar yaşayan vatandaşların yanı sıra, Bingöl Aşağı Çarşı Çapakçur Deresi olarak adlandırılan ve bilinen mevkii için 10.000.000.00 TL karşılıksız hibenin Bakanlığınız tarafından Bingöl Belediyesi bütçesine aktarılacağı sözünü vermiştiniz. Bingöl Belediyesinin 2020 yılı gelir gider tahmini bütçesine baktığımızda verilen bu sözün halen yerine getirilmediği görülmektedir.

Bu bağlamda;

Verilen 10.000.000.00 TL hibe sözünüzü yerine getirecek misiniz?

Yine aynı tarihte verdiğiniz İller Bankasından 10.000.000.00 TL kredi desteği olan sözünüz halen geçerli mi? Kredi desteği ne zaman sağlanacak?

Hibe ve kredi sözü, 2020 yılı bütçesinde yer alacak mı? “ HABER MERKEZİ