Merkezi Almanya’da bulunan ve Avrupa'daki hayırseverlerin yardımlarıyla dünyanın değişik ülkelerindeki yardıma muhtaç, yetim, öksüz, kimsesiz ve mağdur insanlara yardım ulaştıran Avrupa Yetim Eli, Ramazan ayı nedeniyle Bingöl’de dul, yetim ve muhtaç ailelere ramazan kolisi gönderdi.

 

Bingöl’deki yardım faaliyetini Bingöl Umut Kervanı Derneği aracılığıyla yapan Avrupa Yetim Eli, yardım faaliyetlerini ara vermeden sürdürüyor. Gönderilen yardımlar Bingöl’ün çeşitli mahallerinde ikamet eden yardıma muhtaç vatandaşlara ulaştırıldı.

 

MAĞDURLARIN MAĞDURİYETİNİ YERİNDE GÖRÜN’

Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği) Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, “İlimizde bulunan fakirleri sevindiren Avrupa Yetim Eli yetkililerine ve bağış yapan hayırseverlere, muhtaçlar adına teşekkür ediyoruz. Bizler aracıyız, gelen yardımları ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediyoruz. Derneğimize de 2 bin civarında bir müracaat yapıldı. Bizde en acil olanından başlayarak, Ramazan ayı süresince bu ailelerin tamına ulaşmayı hedefledik. İnşallah bu Ramazan ayında da muhtaç ailelere ulaşıp, onlara destek oluruz. Bize başvuran tüm mağdurları sevindirmek için yoğun bir çaba ve çalışma içerisindeyiz. Bu konuda herkesten dua ve destek talebinde bulunuyoruz. Buradan çağrımız şudur ki; herkes gücünün nispetinde mübarek ramazan ayında bire yetmişin verildiği bu ayda hayır ve hasenat kapılarını aralasın. Herkesi bu ayda cömert olmaya davet ediyoruz. Birbirilerimizi hiç beklemeksizin nerede bir ihtiyaç sahibi var ise elimizden geldikçe elinden tutmaya gayret edelim. Ebu Hureyre (r.a.)’den rivayetle, Peygamber (s.a.v.)’in şöyle buyurduğu rivayet edildi: “Kim dünya sıkıntılarından bir sıkıntıyı müminden giderirse, Allah’ta kıyamet günü sıkıntılarından bir sıkıntıyı giderir, kim zorda kalana kolaylık sağlarsa, Allah’ta ona dünya ve ahirette kolaylık sağlar” Biz bütün hayırseverlerden şunu istiyoruz, gelip mağdur ailelerin mağduriyetlerine yerinde görüp şahit olsunlar. Bu hem verilen nimetlere şükretmek için hem de kalplerin yumuşamasına büyük fayda sağlayacaktır” diye konuştu. (Haber Merkezi)