Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Kültür Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ne dair Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yapılan görüşmenin detaylarını aktardı.

“BELEDİYE TEK BAŞINA BU YÜKÜN ALTINDAN KALKAMAZ”

Önceki yönetim tarafından ihale ve yer teslimi işlemleri tamamlanan kentsel dönüşüm projesinin ağır bir yük olduğuna vurgu yapan Başkan Arıkan, “Göreve başlar başlamaz en büyük önceliğimiz olan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ni boylu boyuna inceledik ve çok vahim bir tabloyla karşılaştık. Bütçe planlaması yapılmamış, yüzde 10’luk kaynak bile ayrılmadan ihale süreçleri tamamlanmış ve temel atılmış. Şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum, Bingöl Belediyesi tek başına bu yükün altından kalkacak güce sahip değildir. Bu noktada Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan gerekli desteği almak için yoğun çaba harcıyoruz” diye konuştu.

“FARKLI ALTERNATİFLER DEĞERLENDİRİLİYOR”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yapılan görüşmenin detaylarını aktaran Başkan Arıkan, “AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Milletvekilimiz Feyzi Berdibek ile birlikte geçtiğimiz Salı günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum ile görüştük. Projenin detaylarını ve mevcut durumunu anlattık. Oldukça verimli geçen toplantıda birden fazla alternatif elde ettik. Hak sahiplerine ödeme yapılmasından, bakanlık-belediye işbirliğine, TOKİ alternatifinden kat karşılığı yapılması gibi birçok alternatif geliştirdik. Bunların yanı sıra farklı fikirleri de değerlendirdik. Tüm gelişmeleri şeffaf bir şekilde hak sahipleriyle paylaşacağız ve onlarla istişare edip, en sağlıklı alternatifi seçerek ona yoğunlaşıp projemizi hayata geçireceğiz İnşallah” şeklinde konuştu.

“KİRA SÜRESİ UZATILACAK”

Hak sahiplerinin içerde olan kiralarının önümüzdeki hafta içerisinde ödeneceğini vurgulayan Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Sayın Bakanımıza kira durumlarını da ilettik. Hak sahiplerimizin içeride olan 3 aylık kira bedelleri önümüzde hafta içerisinde hesaplara yatacak. Eylül ayında sona erecek olan kira süresinin de uzatılması noktasında bakanlığımızın desteği olacak. Bu hususta Çevre ve Şehirçilik Bakanımızdan söz aldık.. İnşallah projemiz tamamlanıncaya kadar kira yardımlarının devam etmesini sağlayacağız.”

“HAK SAHİPLERİNDEN HEYET OLUŞTURULACAK”

Projenin hayata geçirilmesinde hiçbir mazeretlerinin olmadığını ancak geçmiş dönemde yapılan yanlışların göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Arıkan, “Maalesef belediye büyük bir yük altında bırakılmış, bütçe planlaması yapılmadan işe başlanılmıştır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması, projenin sağlıklı bir şekilde nihai sonuca ulaştırılması için bütün enerjimizi harcayacağız. Hak sahipleri kendi içerisinde bir heyet oluşturacak bu heyet bizimle ortak çalışarak, kentsel dönüşüme ilişkin tüm detaylardan haberdar olacak. Sağlıklı bir karar alındıktan sonra belirlenen yol, tüm hak sahipleriyle paylaşılacak ve ortak bir kanaat sonucunda gerekli tüm adımlar atılacaktır. Tüm bu çabalarımızı gölgelemeye çalışan hak sahibi olmadığı halde hak sahibi gibi davranarak halkı provoke etmeye çalışanların da olduğunu görüyoruz. Ancak biz hiçbir provokasyona aldırmadan hak sahiplerinin menfaati doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin samimiyetimizden şüphesi olmasın, en büyük önceliğimiz bu projedir ve hak sahiplerini mağdur etmeden bu projeyi sonuçlandırmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” diye konuştu. (Haber Merkezi)