Ankara’da tespit ettikleri birçok aileye gıda ve ayni yardımlarla destek veren Ankara BİNYAR (Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür) Derneği, Bingöllü hemşehrilerimize her konuda yanlarında olmaya devam ediyor.

Salgın nedeniyle derneğin kapalı olmasına rağmen ekibiyle yardım çalışmalarını hızlandıran Ankara BİNYAR Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Koçakelçi, yapılan yardımlar hakkında bir açıklama yaptı.

Koçakelçi açıklamasında,  “Son günlerde tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirüs olan COVID 19 salgınından dolayı maddi imkansızlıklar nedeniyle en temel ihtiyaçlara erişemeyen Ankara’daki hemşehrilerimize her konuda destek sağlayarak onlarla beraber oluyoruz. Derneğimize başvuran ailelerin, sosyal incelemelerimiz sonucunda ihtiyaçlarını tespit ediyor ve bu ailelere gıdadan giyime, barınmadan eğitim desteklerine kadar birçok kalemde yardımlar yapıyoruz. Özellikle temiz olmayan ortamlarda yayılan virüs herkesi etkiliyor. Ülkemizin de çok etkili önlemler aldığı salgına karşı en etkin yöntem temizliktir. Bir ailenin iki aylık temel gıda maddelerinin yer aldığı Ramazan Paketimizin yanında temizlik malzemeleri de yer almaktadır. Bağışçılarımızın destekleriyle dağıtacağımız bu gıda kolileri sayesinde yoksul hemşehrilerimiz de salgın hastalıklardan korunacaklar, böylece tüm toplumumuzu etkileyen birçok bulaşıcı hastalıkla hep birlikte mücadele etmiş olacağız” ifadelerine yer verdi.

Başkan Koçakelçi, bu tür yardımları dernek çatısı altında kıt imkanlarla yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak, Hayırsever İş İnsanı Cevdet Ateş’e de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Koçaklelçi; daha fazla ailemizin yüreğine dokunmak için hemşehrilerimizin desteklerinin de çok önemli olduğuna vurgu yaparak, Yardım Kampanyasına destek vermek isteyen hemşehrilerimizin, kampanya hakkında Ankara BİNYAR Derneği sosyal medya hesaplarından veya Dernek Müdürü Sıtkı Musaoğlu’ndan (0532 626 56 12) bilgi alabileceklerini belirtti. HABER MERKEZİ