Almanya, Türkiye’ye gidecek vatandaşlarına yönelik uyarılarını, Ankara’da meydana gelen terör olaylarının ardından güncelledi. 10 Ekim’de meydana gelen kanlı saldırıların ardından, Türkiye’ye gidecek Alman vatandaşlarını uyaran Dışişleri Bakanlığı, aralarında Bingöl’ünde yer aldığı terör saldırısı riski yüksek olan illere gideceklerin Alman makamlarına kayıt yaptırmalarını istedi.

Türkiye’ye gideceklere bakanlığın seyahat uyarılarını dikkate almalarını salık veren Alman Dışişleri Bakanlığı, basın yayın organlarını da takip etmeleri çağrısında bulundu.

Türkiye genelinde politik gerilimin artmasının beklendiğine vurgu yapılan açıklamada, başka terör olayları ya da istenmeyen olayların yaşanabileceği belirtilerek, özellikle büyük kentlerde gösteriler, seçim mitingleri ve kalabalıklardan uzak durmaları uyarısı yapıldı. Açıklamada, Türkiye’nin Temmuz ayından bu tarafa IŞİD’e karşı operasyonlar yürüttüğü, bu nedenle de terör olayları riskinin arttığı kaydedildi.

Ağustos ayında İstanbul’da da terör olaylarının olduğuna dikkat çekilen açıklamada, toplu taşıma araçları ve kalabalık ortamlardan kaçınılması, resmi ve askeri mekânlardan uzak durulması istendi.

Açıklamada ayrıca, başta Suriye ve Irak sınırındaki kentlere gidilmesinin riskli olduğu hatırlatılarak, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bitlis, Bingöl, Siirt, Muş, Tunceli, Şırnak, Hakkâri ve Van’a gidecek olanların, Alman makamlarına kayıt yaptırmalarının kendi akıbetleri açısından yararlı olacağı dile getirildi.

Editör: TE Bilisim