AİDS hastalığını bulaştırmasına da neden olan cinsel sapkınlığa sahip çıkan bazı çevrelerin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında yaptığı suç duyurusuna her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor.
Cuma hutbesinde, “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, eşcinselliği lanetliyor.” sözleri üzerine hakkında bazı kesimlerce suç duyurusunda bulunulan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a bir destekte Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu'ndan geldi.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu'ndan yapılan yazılı açıklama, İslam ülkelerinde Müslümanları ifsat etmek amacıyla Batı kaynaklı örgütlü yapılarla yürütülen projelerin olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu projelerden biri de İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın kolladığı LGBTİ sapkınlığını bir cinsel tercih gibi görüp meşrulaştırmaktır. Bu bağlamda Ramazan başında Netflix’te yayına giren bir film de bu proje için önem arz ediyor. Muhtemelen bu gelişmelere binaen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Cuma hutbesinde 'İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor.' Deme gereği duydu. DİB başkanının bu açıklamasından sonra ‘Vay sen misin, bizi hedef gösteren’ saldırganlığı içinde Bremen Mızıkacıları gibi İHD, Ankara ve Diyarbakır Barosu harekete geçip sapkınların sözcülüğüne soyundular ve Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundular." denildi.

"SALDIRI DOĞRUDAN İSLAM VE MÜSLÜMANLARADIR"

Saldırganlığın İslam'a yönelik olduğu belirtilen açıklamada, "Bu suç duyurusu veya saldırganlık DİB başkanına değildir; çünkü o Allah’ın ayetlerini okudu. Saldırı doğrudan İslam ve Müslümanlaradır. Zaten suç duyurusunda '…sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın…' ibaresinde zımnen Peygamberimiz aleyhi selama ve Hazreti Lut’a karşı büyük bir edepsizlik sergilenmiştir. Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışan ve sapkın düşüncelerini meşrulaştırmaya çalışan bu LGBTİ zihniyetli kişi ve yapılar bilmelidir ki biz Müslümanız ve ölçümüz İslam’dır. İslam’a göre zina ve eşcinsellik gibi her türlü sapkınlık haramdır. Müslüman bir toplumda bunların yeri yoktur. Allah’a, Peygamber’e ve İslam’a dil uzatan ve dinin emir yasaklarının anlatılmasına engel olmak isteyenler karşılarında bizleri bulacaktır." ifadelerine yer verildi.

"AHLAKSIZLIĞIN YAYGINLAŞMASI İÇİN ÇABA SARF EDEN KİŞİ VE KURUMLARI LANETLİYORUZ"

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "İslam dini ‘din, can, mal, namus ve nesil’ gibi beş hayati esasın korunmasını taahhüt eder. Başa gelince veya güç devşirince ‘malı ve nesli talan edecek’ zihniyete sahip olanlar bir kez daha gerçek yüzlerini göstermişlerdir. Dinimiz nesli ve ürünü talan edecek her türlü saldırı, düşmanlık ve ahlaksızlığın yaygınlaşmasını istemez ve onunla mücadele edilmesini emreder. Bu çerçevede Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın hutbede söylemiş olduğu sözleri sonuna kadar destekliyoruz. Ülkemizde ahlaksızlığın ve LGBTİ zihniyetinin yaygınlaşması için çaba sarf eden bilumum sapkın, fasık, facir ve kini ağzından taşıyan kirli zihniyetli kişi ve kurumları şiddetle lanetliyoruz." HABER MERKEZİ