AKUT Bingöl 1 günde 3 farklı operasyona çıktı. Ekip toplam 10 saat süren 3 farklı operasyonun sonunda 7 kişiyi sağ olarak kurtarma başarısı gösterdi.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi, etkili olan kar yağışının ardından kırsalda mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişmeye devam ediyor. Yayladere ilçesine bağlı bir köyde mahsur kalan 2 harita mühendisi ve bir hastayı kurtaran ekip, dönüş yolunda kaza yapan vatandaşların da imdadına koştu.

Bingöl’de yeniden etkili olan kar yağışı, daha önce ulaşıma açılan onlarca köy yolunun tekrar kapanmasına neden oldu. Dondurucu havalardan dolayı kent merkezi buz kesilirken, kırsalda yaşayan vatandaşlar, zorlu koşullarda hayatlarını idame ettiriyor.

Merkezle bağlantısı kesilen ve elektrik kesintilerinin yaşandığı kırsalda mahsur kalan hasta ve vatandaşların imdadına AKUT Bingöl birimi ekipleri yetişiyor.

2 Mühendis ve Bir Hastayı Kurtardılar

Harita Mühendisleri Mikail Demirbağ ve Mehmet Akif Yıldız kar yağışı ve tipiden dolayı Bingöl’ün Yayladere ilçesi Çatalkaya köyünde mahsur kaldı. Kendi imkanlarıyla bulundukları durumdan kurtulamayan mühendisler, AKUT Bingöl birimini aradı.

İhbar üzerine operasyon düzenleyen birim, mühendisleri bulundukları yerden alarak, kurtarma operasyonunu sonlandırdı. Yayladere’de iken bir ihbar daha alan ekipler, bu kez ilçeye bağlı Alınyazı köyünde fenalaşan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastası 55 yaşındaki Zülfü Uçan için operasyon düzenledi. Köye ulaşan ekipler, hastayı evinden alarak Yayladere Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı.

Kazazedelerin İmdadına Yetiştiler

Yayladere dönüşü Bingöl-Elazığ karayolu Bilaloğlu köyü mevkiinde küçükbaş hayvan yüklü TIR'ın devrildiği yönünde ihbar alan ekipler, kazazedelerin imdadına yetişti. 3 kişilik ekip, buzlanmadan dolayı şarampole yuvarlanan TIR'ın bulunduğu alana yetişti.

Araç içerisinde bulunan ve kazayı ufak tefek sıyrıklarla atlatan, Maşallah Yıldız, Menderes Yıldız, Mehmet Gelin ve 8 yaşındaki Furkan Yıldız’a yardım eden ekip, 200 küçükbaş hayvanın araç içerisinden çıkarılmasına da yardım ederek, operasyonu sonlandırdı. 

 

Editör: TE Bilisim