MHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Akça 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Akça;  “72 yıl önce bugün Türkiye’miz de bir direniş meşalesi yakıldı. Mücadeleler verildi çileler çekildi. Bütün bu acıların tek bir ortak noktası vardı oda Türk Milliyetçiliğinin bu topraklardan silinmemesi için mücadele etmekti. Yıllardır hain odaklarının tek bir hedefi vardır, oda Ülkemizin yıkılması ve parçalanması oyunudur. İşte bu oyunlara karşı gelen, bütün maddi ve manevi gücüyle kendini siper eden Türk milliyetçilerine 1944 yılında, onları sindirmek için tutuklamalar yapıldı. Ama unuttukları bir nokta vardı. Kürşat yürekli, tunç bilekli yiğitlerin kalplerindeki iman aşkı, Türklük gurur ve şuuruydu. Yılmadılar mücadelelerine her zaman devam edip bu kutlu direnişi başlattılar.Alpaslan Türkeş oldular kutlu direnişi devam ettirip Türkçülük-Turancılık ateşini Türk milletinin kalplerine nakşettiler.Hüseyin Nihal Atsız oldular Türk Milliyetçiliğini Altay dağlarının eteklerine çıkardılar. Nejdet Sançar oldular ser verdiler sır vermediler. Osman Yüksel olup Serden geçtiler, can verdiler” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin içinde bulunduğu sürecin ciddiyetini vurgulayan Akça; “İçinde bulunduğumuz bu süreçte milletimiz çok ciddi, çetin günler yaşamakta, Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısına yönelik saldırılar her geçen gün artmakta, milletimizin kimliğini oluşturan kurumlar bir bir tahrip edilmek istenmekte, “Türkiyelilik” “anayasal vatandaşlık” gibi yapay tanımlamalarla bölücü zihniyete alt yapı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Fakat iyi bilinmelidir ki; milletimizin uzun tarihi serüveni içerisinde pek çok kez sıkıntılı dönemler olmuştur. Ancak, şükürler olsun ki aziz Türk milleti, bu dönemlerin hepsini de aşmasını bilmiş, milletin varlık ve birliğini, devletin bekasını ve ülkesinin bölünmez bütünlüğünü temin etmiştir. Elbette ki bundan sonra da aynı şekilde, varlık ve bekasına yönelik her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf edecek kuvvet ve kudrete de sahip olacaktır. Bunu da her zaman olduğu gibi bu milletin fedakâr, cefakâr ama hep asil ve vakur evlatları olan milliyetçiler sağlayacaktır” dedi.

Başkan Akça; “Türk Milliyetçilerinin ruhları sizleri yüceltmektedir. Milli ülkümüz yolunda harcayacağınız en küçük gayret bile, arkanızdaki nesillere bırakacağınız en şerefli miras olacaktır. Türkçülük Günü, bütün Türk Milliyetçileri ’ne ve kutlu davamıza kutlu olsun. Daha nice 72 yıllara” ifadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilisim