Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi hanımefendi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’ne AK Parti Bingöl İl Teşkilatı destek verdi.

AK Parti Bingöl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Halit Yolcu, Kadın ve Gençlik Kolları teşkilatı Çevre, Şehir ve Kültür Başkanları tarafından hayata geçirilen projede, parti binasındaki 4 kata geri dönüşüm kutuları yerleştirildi.

Ak Parti İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Halit Yolcu, amaçlarının sıfır atık, daha yeşil, daha temiz bir dünya için böyle bir projeyi desteklediklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğünde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ni il Ana Kademe ve  İl  Kadın ve Gençlik Kollarımız da hayata geçirdik. Üzerinde bilgilendirici bilgilerinde yer aldığı ayrıştırma kutularını teşkilatlarımıza yerleştirdik. İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesini sağlamayı hedefliyoruz”

Ak Parti İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Halit Yolcu Yolcu, atığın kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan ‘Sıfır Atık Projesi’ ile teşkilatlarımızda ortaya çıkan atıkların ayrıştırılarak israfın önüne geçileceğini kaydederek, ”Bu kapsamda İl Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kollarımızda seferberlik başlatıldı. Bu kapsamda kâğıt, cam, metal, plastik ve pil atıkları geri geri dönüşüme kazandırmak amacıyla başlatılan projeyle il ve ilçede teşkilatımıza geri dönüşüm kutuları yerleştirildi” diye konuştu.