Siyasi temsiliyetin elinden alındığı bölgenin en kalabalık ilçesi konumunda bulunan Adaklı’da yakın zamanda kurulan AGEF-DER Adaklı Genç Fikirler Derneği tarafından Karanlık ilçe için bir mum da sen yak eylemi, sosyal medyada yankı uyandırdı.
 
1983 yılında Elektrikle tanışan Adaklı merkez ve çevre köyleri, sokak lambalarının olmayışı genç nesil’i eylem yapma derecesine getirdi. Derneğin basın sorumlusu Recep Antlı, “Adaklı merkezden gündüz görülen birçok köy var ama geceleri, cılız ev ışıklarından başka sokak lambalarının olmayışından dolayı görünmüyorlar” dedi. Adaklı ilçesinde eğitimli genç bireylerin ilçe içinde görev almaları ile başlayan örgütleşme; ilçe genelinde eksik ve yanlışlara artık dur diyecek bir yönetim oluşturdular. AGEFDER Adaklı Genç Fikirler Derneği yönetimi tarafından düzenlenen “Karanlığa bir mum da sen yak”  eylemleri taraflı, tarafsız her kesimden destek aldı.

BEYAZ EŞYA KALMADI, GECELERİ SOKAKLAR KARANLIK!

İlçede sık sık kesilen elektrik kesintileri, beyaz eşya arızalarının yanısıra gece sokak lambalarının olmayışı, isyan ettirdi. Dernek yönetiminin organize ettiği protesto yürüyüşünde, FEDAŞ’a göndermelerde bulunuldu. “30 yıl önce yapılan alt yapı ile bugüne cevap veremediğini belirten Antlı, Adaklı İlçe FEDAŞ Şefliğimizde çalışan arkadaşlarımız, İlçemizin çok büyük bir alana sahip olmasına rağmen, FEDAŞ’ın çürük bir alt yapısı ile baş etmeye çalışıyorlar. Yetkililerden İlçemize özellikle 2015 yılı bütçesinden kayda değer bir ödenek ayırmalarını İlçe ve Köy genelinde tam teşekküllü bir tespit çalışması yapılarak sorunların bir önce ele alınmasını bekliyoruz. Antlı, seçim süreci başladı, ilçeye gelen yetkililere de konuyu aktaracaklarını, AGEFDER olarak bu iş çözülünceye kadar peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim