Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2019 yılı Eylül ayına ait faaliyet raporlarını açıkladı.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

97 AİLEYE 13 BİN 490 TL YARDIM YAPILDI

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, “Hamdolsun Eylül ayında da yoksul ve yardıma muhtaç ailelerimizi yalnız bırakmadık. Hayırsever ve gönlü zengin insanımızın bize tevdi ettiği emanetleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Az veya çok, miktarı ve cinsi ne olursa olsun, yaptığımız her yardımı siz değerli halkımız ile paylaşmayı bir görev olarak addediyoruz. Derneğimizin hem açıklık ve şeffaflık prensibi gereği, hem de teşvik edici olması açısından, yaptığımız yardımların türü ve miktarını kısa bir rapor şeklinde kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Eylül ayında 57 aileye 14 bin 319 TL değerinde ayni ve nakdi yardımını yaptık. 13 aileye 1.519 TL gıda yardımı, 26 aileye 11.850 TL nakdi yardım, 18 aileye 950 TL tutarında kırtasiye yardımı olmak üzere, toplamda 14.319 TL tutarında yardım gerçekleştirdik” dedi.

İNFAK RUHUNU GELİŞTİRMELİYİZ

Paylaştıkça mutlu olan ve verdikçe zenginleşen anlayışı yeniden tesis etmemiz gerektiğine vurgu yapan Tamaç, “Kapitalist sistemin insanı oburlaştırdığı, doymak bilmez bir canavara dönüştürdüğü ve sosyal yaşamı adeta felç ettiği bir dönemde, manevî değerlerimizi yeniden sahiplenmek ve infak ruhunu geliştirmek mecburiyetindeyiz. Zira bu sistem, insanları hem bireyselleştiriyor hem de bencilleştiriyor. Sadece kendini düşünen, etrafında olup bitenden habersiz, çevresine karşı duyarsız ve sosyal sorumluluklarının farkında olmayan tehlikeli bir nesil üretiyor. Bu anlayış, birçok değerimizi örselediği gibi, karşılıksız verme, paylaşma, sadaka ve infak ruhunu da büyük ölçüde tahrip ediyor. Oysa bizler, mutluluğumuzu başkalarının mutluluğunda bilen; sıhhat ve selametliğimizi, toplumun bir bütün olarak topyekün selametinde arayan iman ve infak medeniyetinin mensuplarıyız. Hal bu iken; sosyal konumumuzu yeniden gözden geçirmeli, ‘Paylaştıkça mutlu olan ve verdikçe zenginleşen’ anlayışı, hep birlikte yeniden inşa etmenin çaba ve gayreti içerisinde olmalıyız. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70 Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL  Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01 Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı” HABER MERKEZİ