Bingöl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Muhammed İnan İşlek, Yarıyıl tatilini fırsata çevirecek olan çocukların il halk kütüphanesinden yararlanması gerektiğini belirterek, kütüphanede 11500 âdeti çocuk kitabı olduğunu da açıkladı. İl halk Kütüphanesi Müdürü Muhammed İnan işlek yaptığı açıklamalarda şunları söyledi,  “Ülkemizde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Halk kütüphaneleri, halkın kütüphane ile ilişkilerini artırarak okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren, düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan, çoğulcu demokrasi ve düşünce özgürlüğünün kaynağını oluşturan kuruluşlardır. Diğer bir deyişle ülkemizin gelişiminde, dönüşümünde, aktif rol alan kurumlardır.

Bingöl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü de Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü kütüphanelerin kuruluş amacına, misyonuna ve vizyonuna uygun olarak 1966 yılından itibaren hizmet vermektedir. Kurumumuz Gelişen teknoloji ve iletişim araçlarına uygun olarak kütüphanecilik hizmetlerini yapmaktadır. Bingöl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü  olarak toplumun bilgi ihtiyacını karşılamak, toplumun her kesimine okuma alışkanlığı edindirmek için basın-yayın, kitle iletişim araçları ve sosyal medya yollarını kullanarak daha fazla okuyucuya ulaşmayı hedeflemektedir.

Toplumun her kesimini boş zamanlarını kütüphanelerde değerlendirmek, kitap okuma alışkanlıklarını pekiştirmek ve araştırmalarını yapmak üzere kütüphanelerde zaman geçirmelerini yararlı olduğunu düşünmekteyiz. Yarıyıl tatilinin başladığı bu dönemde özellikle öğrencilerin kütüphaneye gelip zaman geçirmelerini kişinin gelişimi ve bilgilenme süreci adına yararlı olacaktır. Ayrıca Kimlik Numaraları ile yapılacak üyelikle de ödünç kitap hizmetinden faydalanacaklardır. Ödünç hizmetinde üyelerimiz aldıkları kitap ve diğer materyalleri 15 günlüğüne evlerine götürebileceklerdir. Müdürlüğümüzde 11500 âdeti çocuk kitabı olmak üzere 55506 adet güncel kitap bulunmaktadır. Bütün hizmetlerin ücretsiz olduğu İl Halk Kütüphanemizde 16 adet yüksek hızlı internet bağlantılı bilgisayarlar mevcuttur. Bu bağlamda toplumun her kesimini özellikle yarıyıl tatiline girecek öğrencilerimizi bilgilenme sürecini geçirmeleri adına her yıl daha fazla büyüyen Bingöl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ailesi dâhil olmalarını bekliyoruz.”

Editör: TE Bilisim