Bingöl Belediyesi tarafından daha önce başlatılan ‘Daha Temiz Bir Bingöl’ kampanyasına Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi. Bingöl Belediyesi ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Bingöl merkezdeki 28 ilk ve Orta Okul’da ‘Daha Temiz Bir Bingöl’ kampanyası çerçevesinde temizlik etkinliği yapıldı. 28 okulda aynı anda yapılan etkinliklerde Okul çevresi ile Cadde ve Sokakların çevre temizliği yapıldı. Bingöl Merkez 100’üncü Yıl Orta Okulu’nda düzenlene etkinliğe, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ile şube müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları Ragıp Atala ile Sabri Alkış, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Feyza Başak Koç, Temizlik İşleri Müdürü Sait Alas, Bingöl Merkez 100’üncü Yıl Orta Okulu Müdürü Kenan Halitoğlu, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

 

Temizlik ve çevre kültürünün oluşması için bu tür etkinliklerin yapıldığını belirten Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Daha Temiz Bir Bingöl’ Kampanyası çerçevesinde hem çevre temizliği yapmak hem de temizlik konusunda çevreye duyarlılık oluşturma konusunda bir farkındalık yapmak istedik. Bunu da ilköğretim okullarıyla birlikte yapıyoruz. Kampanyanın başlama noktasını Bingöl Merkez 100’üncü Yıl Orta Okulu’nu seçtik. Buradan başlatılan kampanyamız Bingöl merkezdeki tüm okullarda başlamış bulunuyor. Bingöl’deki temizlik ve çevre kültürünün gelişmesi açısından iyi bir katkı sunacağına inanıyorum” dedi.

 

Etkinlikte konuşan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ise, “Göreve geldiğimiz ilk günlerde Belediye Başkanlığımız ile birlikte neler yapabiliriz diye Başkanımız ile görüşmeler yaptık. Bizde şuana kadar Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bingöl Belediyesi fazla bir işbirliği yapılmadı. Başkanımız ile yaptığımız istişareler neticesinde bundan sonra bu tür etkinlikleri birlikte yapacağız. Yaptığımız etkinlik ile çocuklarımızın temizlik ve sağlık konusunda bilinçlenmesini sağlayacağız. Temel amacımız ‘Daha Yaşanabilir Bir Bingöl’ oluşturmaktır. İlerleyen süreçte velilerimizle görüşerek onlarında çevreye daha duyarlı olmaları için destek isteyeceğiz. Daha Temiz, Daha Yaşanılır bir şehir için hepimizin katkı sunması gerekiyor. Kampanyanın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim