Bingöl Valisi Kadir Ekinci, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi sadece TBMM’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğinin pekiştiği gurur günümüzdür.

100 yıl önce aldığı kararla milli iradeyi her turlu gücün üzerinde tutan milletimiz, milli irade dışında hiçbir güç ve yönetim tanımayacağını ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyeceğini ilan etmiştir.

Kurtuluş Savaşı ile büyük bir destan yazan milletimiz, millet egemenliğine dayalı yeni yönetim biçimi ile her alanda hızlı bir gelişme göstermiş ve bugün dünyanın sayılı ülkelerinden bir durumuna gelmiştir.

Bizler de aynı duygu ve heyecanla, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye'de yaşamaları için el ele, omuz omuza çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında bu yıl evlerimizde kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin en güzel örneğidir. Çocuklarımızı daima geleceğimizin teminatı olarak gördük. Bizim için çocuklarımız, milletimizin en değerli varlığı, barışın, kardeşliğin ve sevginin temsilcileri, geleceğimiz ve umudumuzdur.

Sevgili çocuklar sizlere düşen görev, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesini yakalaması ve zamanın dilini ve araçlarını kullanarak dünyada söz sahibi olması için yetişmiş insan gücüne katılmanızdır. Çünkü büyük ve güçlü Türkiye idealimiz kalifiye insan gücüne bağlıdır.

Bizlere düşen görev ise siz değerli çocuklarımızı ve gençlerimizi, okuyan, araştıran, düşünen, zamanın ruhunu tanıyan, teknolojiyi kullanan, değerlerine bağlı, tarih ve toplum bilinci gelişmiş, hak ve adalet konularına duyarlı, ezan ve millet sevgisi ile yetişmiş, dürüst ve çalışkan bireyler olarak yetiştirmektir.

Sevgili çocuklar. Bu bayramı evlerimizde ama aynı coşkuyla kutlayacağız. İnşallah bu süreç en kısa zamanda biter ve kutlamalarımızı yine aynı coşku ve heyecanla yaparız. 23 Nisan'da saat 21.00'de balkonlarımıza ve camlara çıkarak İstiklal Marşımızı her zamanki duygu yoğunluğu ile en gür şekilde okuyalım. Evlerimizi bayraklarımızla donatalım. Kovid-19 nedeniyle evlerimizden çıkamıyor olsak da, aynı saatte İstiklal Marşımızı hep beraber okuyarak bütün dünyaya birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı haykıralım.

Yaşadığımız sınavı başarı ile atlatmak için biraz daha sabretmemiz gerekiyor. Evlerden çıkmamak, sosyal mesafeyi korumak, maske takmak gibi uyarılara harfiyen uymalıyız. İnanıyorum ki, caddelerimiz, parklarımız, mesire alanlarımız yine cıvıl cıvıl olacak. Yeter ki ikazlara riayet edelim, dikkatli olalım, tedbirleri gevşek tutmayalım.

Sizleri çok özledik. Bingöl’ümüzün her köşesini ayrı özledik.

Bu duygularla; yarınlarımızın güvencesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve Bingöllü hemşehrilerimin ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum.” HABER MERKEZİ