T.C. Ziraat Bankası Bingöl Şubesi önünde gerçekleşen ve yaklaşık 1 ton sütün tüketildiği programda, 7’den 70’e herkes dilediğince süt içti.

“Süt Tüketimini Arttırma Kampanyası” çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda vatandaşlarla birlikte süt içen Vali Köşger, Dünya Süt Günü vesilesiyle yapılan bu etkinlikler sayesinde vatandaşlara süt tüketiminin teşvik edildiğini, süt ve süt ürünlerinin insan sağlığına olan faydaları hakkında toplumun bilinçlendirilmeye çalışıldığını belirtti. Hangi yaşta olursa olsun insanın süt içmesi gerektiğini vurgulayan Vali Köşger, sütün beden ve zihin gelişiminde ve okul başarısında da çok önemli bir yeri olduğunu dile getirdi.

Vali Yavuz Selim Köşger, süt dağıtımının ardından Bingöl Belediyesi tarafından “Sağlıklı Bir Yaşam İçin Spora Teşvik” amacıyla düzenlenen Halk Koşusunun startını verdi. Sporun sağlıklı yaşam için olmazsa olmaz olduğunu belirten Vali Köşger, halk koşusuna katılan tüm vatandaşlara başarılar diledi.

Programa Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Editör: TE Bilisim