Vali Kadir Ekinci, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali ekinci mesajında şunlara yer verildi; “19 Mayıs 1919 tarihi, aziz milletimizin makûs talihini değiştiren önemli bir dönüm noktası, Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adımdır. Bu tarih, işgalci güçleri ve esareti asla kabul etmediğimizin, ilelebet bağımsız ve özgür yaşama kararlılığımızın dünyaya ilan tarihidir.

19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, dalga dalga yayılarak işgal altındaki Anadolu’yu ayağa kaldırmış ve kısa sürede üzerimizdeki karamsarlık duygularının dağılmasına ve tarihe gömülmek istenen milletimizin eşsiz kahramanlık örnekleri ile destansı sayfalar yazmasına vesile olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki aziz milletimiz ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ bilinciyle dünya milletlerine örnek olacak bir kurtuluş mücadelesi vermiştir.  “Tarihini ve kültürünü bilen; kendi milli benliğine sahip çıkan ve bu değerleri de gençlerine aktarabilen milletler, ilelebet yaşama hakkına sahip olurlar.” şuurundaki mücadele ruhu, istiklal hedefinden bir an olsun vazgeçmeyerek kendi şanlı tarihini yeniden yazmıştır.

“Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözünden hareketle milli ve manevi değerlerimize önem veren Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimize, muasır medeniyetler hedefi doğrultusunda büyük görevler düşmektedir.

Gençlerimizin, bu aziz vatanın ecdadımızdan emanet olduğu bilinciyle, birlik ve beraberlik ruhuna kültür ve medeniyet kodlarımıza ve bize kimlik kazandıran inanç ilkelerimize sahip çıkarak, ülkemizi daha güzel günlere taşımanın azim ve gayreti içinde olacağına yürekten inanıyorum.

Bizler de, gençlerimize aklı, ahlakı, hakikati, bilgiyi ve bilgeliği rehber edinmelerini ve çok yönlü gelişimlerini sağlayarak; hukuk nosyonu ve evrensel değerler ile donanmış bireyler halinde hayatın her alanında etkin rol almalarına imkân vermenin gayreti içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atütürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gençlerimizin ve siz değerli Bingöllü  hemşerilerimin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi. HABER MERKEZİ