Bingöl’de Çeltiksuyu, Sarıçiçek, Güveçli, Ekinyolu, Dik, Garip, Çayağzı, A.Kemalan, Kılçadır, B.Tekören, Kumgeçit, Yeniköy, İncesu, Gözeler, Kervansaray, İbreman, Ardıştepe ve Ormanardı köyleri, “Ova Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” adı altında dernekleşme kararı aldı.

Köylerin temsilcileri ile yapılan toplantıda, alınan dernekleşme kararının ardından önümüzdeki günlerde derneğin kurulması için çalışmaların başlatılacağı bildirildi. Ayrıca, derneğin kurulma amacının köyler arasındaki birlik ve beraberliğin sağlanması olduğu ifade edilerek, şöyle denildi:

“Amacımız, köyler arasındaki birlik ve beraberliği, sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlamak, köylerimizdeki var olan sorun ve sıkıntıları gidermektir. Köylerimizdeki herhangi varolan bir olumsuzluk ve uyuşmazlık olursa, dernek bünyemizdeki var olan ve her köyümüzden toplum üzerindeki söz hakkına sahip olan bir kişinin içinde yer aldığı ‘istişare heyetinin’ derhal o duruma müdahil olması önem arz eder. Köylerimizdeki ihtiyaç sahiplerini tespit edip, onlara yardım elinin uzatılması görevlerimiz arasındadır. Kısacası; Köylerimizde gerek bireysel ve gerekse toplumsal ne tür sorunlar varsa, hepsine eğilerek ve bunların giderilmesi noktasında, yetkililerle görüşüp bunların hal olması önceliğimizdir.”

Toplantıda ayrıca, kurulacak derneğin başkanlığını henüz resmi olmamakla beraber Selahattin Katmış'ın başkanlık yapması yönünde karar alındı. HABER MERKEZİ