Mevsim koşullarının yağmurlu olması nedeni ile ağaçlandırma çalışmalarını yeni başlatan TEMA Bingöl, 1 günde 3 okul ile birlikte ayrı 2 noktada ağaçlandırma çalışmalarına devam yaptı. Sabah Atatürk İlkokulu ve öğleden sonra Murat İlköğretim, Mevlana Anadolu lisesi öğrencileri ile ağaçlandırma çalışmaları Çapakçur yamacında ve mazra ormanlık alanlarında devam etti.

95 TEMA gönüllü TEMA eğitim sınıfları, Murat ilköğretim Müdürü ve sınıf öğretmenleri, Atatürk ilköğretim Müdürü ve sınıf öğretmenleri ile birlikte ağaçlandırmaya katıldı. Atarürk ilköğretim öğrencileri ve idareciler 30 , Murat ilköğretim 25, Mevlana Anadolu lisesi 45 kişi olmak üzere toplam 95 kişi 100 ağaç dikti.

Çapakçur yamaç alanına ve mazra TEMA ormanlık alanında seyrek ve yamaç alanlara dikim yapan öğrenciler içme sularını can suyu olarak kullandı. Yağmur yağmasına aldırmadan dikim faaliyetlerini devam eden TEMA gönüllüleri, Kırk kişilik Tema Mevlana Anadolu Lisesi Tema Gönüllüsü ,ve Atatürk ilköğretim Murat ilköğretim TEMA Eğitim sınıfları yamaç alanlarda çam-sedir ağaçları ile erozyonu önlemek üzere faaliyetlerini sürdürdü.

TEMA temsilcisi Cuma Karararslan; “Amacımız gönüllülerimiz ve öğrencilerimizin ağaç dikme ve toprağı tanıma yanısıra faydalı dikimler ile yamaç alanlarda ve korunabilen alanlarda faaliyetleri devam etmektir. Bu alanlarda yaptığımız dikimler okul eğitim sınıflarımızca ziyaret edilerek sulama ve bakımları, için çalışmalar devam ettirilecektir.” dedi. (Haber Merkezi)