HABER: YAKUP BEKLEN

Bingöl merkez Kurudere köyü ve Yibo arasında kalan Sancak yolu meyhane haline geldi. Yaz ve Kış boyunca gece gündüz sürekli alkol alanların mekânı haline gelen alan ile ilgili çevre sakinleri şikâyetçi. Bazen esrar gibi uyuşturucu madde kullanımlarının da yapıldığı yol, şehrin yanı başında. Hem MYO hem de YİBO'nun yanında bulunan bu yol çevreye de kötü bir izlenim bırakırken şehrin imajında zarar veriyor. Özellikle yolu yaya olarak kullanan Kurudere köyü sakinleri, yoldan yürürken tedirgin bir şekilde yürüdüklerini ifade ettiler.

ÇEVREYE DE ZARARLARI VAR

Bunca olumsuz etkinin yanında yol boyunca yüzlerce içki şişesi de çevre kirliliğini had safhaya çıkarmış durumda. Her geçen gün sayıları artan kişiler hakkında vatandaşlar, en yakın zamanda ilgili resmi yerlerin harekete geçmesini bekliyor.

KAMERA VAR CEZA YOK

Vatandaşlar; Güvenlik güçlerinin bu yol boyunca çift tarafta da kamera ile denetimi olmasına rağmen alkol alanlara herhangi bir cezai yaptırım gelmemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ve İl Valiliğinin çevreyi kirletenlere yönelik herhangi bir önlem almamasını eleştirirken; Çevreye ve insanlığa zarar veren yer ilgili Bingöl il Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, il emniyet ve güvenlik güçlerinin hem vatandaşların hem de çevrenin sağlığını ve güvenliğini sağlama görevi için bir an evvel harekete geçmesi talebinde bulundu.