Bingöl Devlet hastanesinin yüzde 90’lık bölümünün pandemiye ayrılmasından sonra Bingöl’de eksikliğini iyice hissettiren yeni hastane yapım işi salgın döneminde başlaması gerekirken tamamen unutuldu.

MUŞ, ARAŞTIRMA HASTANESİNE KAVUŞUYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Muş için 500 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi müjdesini duyurması kentte sevinçle karşılandı. Muş Kardeşlik Platformu Sekreteri Davut Aydın, Muş’un hem Bitlis’e hem Bingöl’e hem Erzurum’a hem de Van’a yakın olması nedeniyle çok yerinde bir karar olduğunu ifade etti. Bu durum Bingöl’ün daha önce Elazığ’a gönderdikleri hastaların bir bölümünü Muş’a göndereceği gerçeğini gözler önüne seriyor. Yaşanan bu gelişmeler Bingöl’ün dışa bağımlılığını sürdüreceği endişelerine yol açtı.

ELAZIĞ HAVALİMANI BÖLGEYE HİTAP EDECEK

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ havalimanı için ikinci pist çalışmasının devam ettiğini açıkladı. Bulut; “Havaalanında yapımı devam eden ikinci pist şantiye alanında incelemelerde bulunduk. Yakın gelecekte hizmete alınacak pist sadece Elazığ’ımıza değil bölgeye de hitap edecek.” dedi. Bingöl’e özellikle yurt dışından gelen misafirler, Diyarbakır ve Elazığ havalimanlarını kullanıyordu. Son yaşanan gelişme, Bingöl’ün daha uzun yıllar bu şekilde kalacağı gerçeğini gösteriyor.

HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK!

Bingöl’ün eski Milletvekili Enver Fehmioğlu yeni hastane müjdesini verirken, 2019 yılında hastanenin tamamlanacağını söylemişti. Bingöl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, 31 Mayıs 2018 tarihinde yaptığı açıklamada hastanenin 2021’de tamamlanacağını söylemişti. Gündoğdu; 2019 yılında yaptığı ikinci açıklamada, Bingöl Devlet Hastanesi yanına inşa edilecek olan 400 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi hizmet binasının proje ihalesinin gerçekleştirildiğini söylemiş, Mevcut hastane ile birlikte toplam yatak kapasitesinin 650'nin üzerine çıkacağını belirterek ilimizin önümüzdeki 30-40 yıllık sağlık tesisi ihtiyacının giderileceğini ifade etmişti.

ESKİ HASTENE GİBİ DESTANLAŞACAK!

Bingöl’ün özellikle sağlık alanında yaşadığı mağduriyet devam ediyor. Bu konuda Siyasetçilerin yatırımların üzerinde durmaması ve Bingöl’ü öncelememesi Bingöl’ün sağlıkta dışa bağımlı olmasına yol açıyor. Bingöl Devlet Hastanesi inşaatının 6 yılda tamamlanması ve yeni yapılacak 400 yataklı hastanenin açıklanmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen temel atılmadı. Yanı başımızdaki Elazığ’da sağlık kampüslerinin olması ve diğer yanımızdaki Muş iline 500 yataklı araştırma hastanesi müjdesinin verilmesi Bingöl’ün çanağın ortasına alındığını gösteriyor.

TAHAMMÜL KALMADI

Sağlıkta yaşanan sıkıntılardan dolayı Bingöllülerin tahammülü kalmazken, yeni hastane için yetkililerden açıklama bekleniliyor. Yeni hastanenin projesinin geçtiğimiz aylarda ihale edilmesinden sonra sürecin ağır işlenmesine tepki gösteren vatandaşlar 400 yataklı yeni hastanenin temelinin atılıp bir an önce yapımına başlanmasını istiyor.

BİNGÖL ÇANAĞA SIKIŞTI

Muş, Elazığ, Erzurum, Tunceli ve Diyarbakır çanağına sıkışan Bingöl, gelişmeye müsait olmasına rağmen çevre illere göre gelişme kaydedemeyip, yaşanabilir iller sıralamasında hem sağlık, hem sosyal hem de eğitim alanlarında sonlarda yer almaya devam ediyor. HABER MERKEZİ