Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince vatandaşların uyuşturucu maddeden uzak tutulması, uyuşturucu madde kullanımının azaltılması ve uyuşturucu madde tacirlerine yönelik çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği bildirildi.

          

2020’NİN İLK 2 AYINDA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

Konuyla ilgili Bingöl Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “2020 yılı ilk 2 aylık dönem içerisinde ise Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti suçundan 22 şahsa adli işlem yapılmış ve bu şahıslardan 12’si çıkarılmış oldukları adli mercilerce tutuklanarak Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.2020 yılında bir önceki yıla oranla işlem yapılan şahıs sayısında %366, tutuklanan şahıs sayısında ise %400’ lük bir başarı oranı yakalanmıştır. Bu çalışmalar kapsamında; 3 Kilo 566 Gram uyuşturucu Esrar maddesi, 6,5 Gram uyuşturucu Metamfetamin maddesi, 3 adet ruhsatsız tabanca, ele geçirilmiştir” denildi.

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Ayrıca, suçun odağı haline gelen metruk binalar ve inşaatı devam eden binaların olduğu bölgelerde ve Narkotik madde ticaretine olanak sağlayan riskli bölgelerdeki mahalle, sokak ve parklarda Narkotik Madde Arama Köpeğimiz İGOR ’un da katılımıyla NARKOTİM görevlilerince uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Uyuşturucu ile mücadelede suç ve suçluların yakalanmasının yanı sıra önleme faaliyetleri de büyük önem arz etmektedir. 2020 yılında 2 aylık dönem içerisinde İlimiz Merkez ve İlçelerimizde 2172 vatandaşımıza bilgilendirme semineri verilerek farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. Gerek ilimizde gerek de ilçelerimizde uyuşturucu madde kullanımı, ticareti ve arzına yönelik mücadelemiz, halkımızın da desteği sayesinde aralıksız olarak sürdürülmeye devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. HABER MERKEZİ