Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, Bingöl’de Polis Sorumluluk Bölgesinde 31 Mayıs-10 Haziran arasında günlük 18 ekip ve toplamda 216 personel ile 28 noktada uygulama ve denetim yapılarak görev alındığı, Yapılan kontrollerde 4 bin 434 aracın denetlendiği, bin 066 araç sürücüsüne toplamda 327 bin 822,00 TL cezai işlem uygulandığı açıklandı.

BAYRAMDA 20 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Bayram süresince ilimiz sorumluluk alanında 14 yaralanmalı, 6 maddi hasarlı olmakla birlikte toplam 20 trafik kazası meydana gelmiştir. Meydana gelen trafik kazalarında 29 vatandaşımız yaralanmış, yoğun, etkin ve sürekli yapılan trafik denetimleri sonucunda ölümlü trafik kazası meydana gelmemiştir.

21 ARAÇ TRAFİK’TEN MEN EDİLDİ

Alkollü olarak araç kullanan 2 sürücünün sürücü belgesine el konulmuş olup, 21 araç 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddelerine istinaden trafikten men edilmiştir.       

Ayrıca yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün, sünnet, asker uğurlaması ve sportif faaliyetler sonrası galibiyet sevinciyle oluşturulan konvoylarda korna çalan sürücüler ciddi bir gürültü kirliliğine yol açtığı, konvoylardaki araçların yolun iki veya daha fazla şeridini işgal ederek düşük hızlarda seyrettiklerinde trafik akışını olumsuz yönde etkilediği yolu kapatarak yol ortasında halay çektikleri yönünde 155 Polis İmdat İhbar Hattına ihbarlar gelmektedir.

Toplumda trafik bilincinin oluşturulması ve trafik kurallarına uyma duyarlılığının kazandırılması gerekmektedir.

TEHLİKELİ SÜRÜCÜLERE 2 YIL HAPİS

Yapılan ihlallerin cezai işlem olarak karşılığı ise;

Spin attığı veya trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirdiği (makas attığı) delillerle (Kamera görüntüsü, tutanak, asfalt üzerindeki lastik izlerinin görüntüleri vb.)   tespit edilen sürücüler hakkında Türk Ceza Kanununun 179/2 maddesi  (Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır)  gereğince işlem yapılır.

GÜRÜLTÜ YAPAN ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE CEZA

Düğün, sünnet, asker uğurlaması ve sportif vb. faaliyetler sonrası oluşan konvoylarda drift, yol kapama, halay çekme, gereksiz klakson çalma, gürültü yapma, ışık ve donanımlarında sis farı kullanma gibi kamu düzenini bozup trafik güvenliğini tehlikeye atıp kural ihlali yaptığı tespit edilen şahıs ve araç sahiplerinin 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 30/1-B(Aracın teknik şartları ile oynamak), 47/1-A(Görevli personelin uyarılarına uymamak), 72 (Gürültü Yapmak) ve 73/A (Kamu düzenini bozmak)Maddelerince trafik cezası uygulanmaktadır. Sürücülerimizin trafik kurallarına uyması mağduriyetlerimizin önlenmesi açısından önem arz etmektedir.” (Haber Merkezi)