Vali Kadir Ekinci, Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile birlikte, hafta sonunda Tunceli kırsalında şehit olan J. Ast. Çvş. Ferdican Altunkaş ve J. Uz. Çvş. Halil İbrahim Öztürk’ün silah arkadaşlarına taziye ziyaretinde bulundu.

İlk olarak Kiğı Jandarma Komando Alay Komutanlığını ziyaret eden Vali Kadir Ekinci ve Tunceli Valisi Tuncay Sonel, burada yetkililerden ‘Şehit J. Uzm. Çvş. Emre Sarıtaş Operasyonu’ hakkında brifing aldı.

Daha sonra Kiğı 1’inci Jandarma Komando Tabur Komutanlığını ziyaret eden Vali Ekinci ve Vali Sonel, hafta sonunda ebediyete uğurlanan şehitlerimiz J. Ast. Çvş. Ferdican Altunkaş ve J. Uz. Çvş. Halil İbrahim Öztürk’ün silah arkadaşlarına taziyelerini sundular.

Burada Mehmetçiğe hitaben yaptığı konuşmada Vali Ekinci şunları söyledi:

“Öncelikle başınız sağ olsun, tüm Türk milletinin başı sağ olsun. Değerli arkadaşlar sizler bu milletin gerçek kahramanlarısınız. Allah sizlerden razı olsun. İyi ki varsınız. Sizin varlığınız sayesinde bu millet huzur buluyor. Sizlerin verdiği güvenle milletimiz rahat rahat orucunu tutuyor, çoluğunu çocuğunu okuluna gönderiyor, rahat bir nefes alıyor, uykusunu uyuyup sabah ticaretini yapıyor. Allah hepinizden razı olsun. Sağ olasınız, var olasınız. İnşallah bundan sonra sizlerle daha sık birlikte olacağız ve problemleriniz, sorunlarınız noktasında elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz, sizlerin emrinde olacağız. Rabbim sizlere güç kuvvet versin, sizleri her türlü kazadan beladan esirgesin. Kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimize de yüce rabbimden rahmet ve mağfiret diliyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Milletimizin ve Mehmetçiğimizin başı sağ olsun. Allah’a emanet olun.”

Daha sonra konuşan Tunceli Valisi Tuncay Sonel ise şunları söyledi:

“Kahraman arkadaşlarım, öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Bizler için hepiniz birer kahramansınız; hem yurt içinde hem de yurtdışında. Hamdolsun kahraman jandarmamız, kahraman polisimiz, kahraman askerimiz destanlar yazıyor. Bu bölgede de destan yazanlar listesinde hepinizin tek tek adı var. Şehitlerimize çok üzüldük. Allah yar ve yardımcınız olsun. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize yüce rabbimden acil şifalar diliyorum. Rabbim ayağınıza taş değdirmesin. Rabbim vatanımıza, bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize göz diken hainlere fırsat vermesin. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Program kapsamında daha sonra Adaklı 3’üncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığını ziyaret eden Vali Ekinci ve Vali Sonel burada yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldılar ve daha sonra kahraman askerler ile bir araya geldiler.

Burada Mehmetçiğe hitaben yaptığı konuşmada Vali Ekinci:

“Öncelikle hepinize, tüm Türk milletine başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Gazilerimize Allah’tan sağlık ve sıhhat diliyorum. İnşallah bir an önce şifaya kavuşurlar, yine aramızda olurlar.

Değerli arkadaşlar sizler bu milletin gözbebeğisiniz. Her biriniz bizim tek tek kahramanlarımızsınız. Allah hepinizden razı olsun. Emeğinize, gayretinize sağlık. Varlığınız bizlere güven veriyor, onur veriyor. Allah sizleri daim ve kaim eylesin. Allah hepinizden razı olsun. Arkadaşlarımızı şehit verdik. Bu kardeşlerimiz şehadet mertebesi ile peygamberlik makamından sonra en yüce olan makamdalar inşallah. Rabbü-l alemin onları cennetiyle, cemaliyle kuşatsın. Şehadet makamına ulaşmak her birimizin, her Türk evladının gönlünde yatan tahttır, murattır. Yüce Allah bizleri bu yüce makama nail eylesin inşallah. Sizlere de Allah kolaylık versin. Rabbim sizleri her türlü kötülükten korusun. Tekrar başınız sağ olsun” dedi.

Son olarak Yayladere 2’inci Jandarma Tabur Komutanlığını ziyaret edildi. Burada askerlere hitaben yaptığı konuşmada Vali Ekinci şunları söyledi:

Buraya öncelikle hepinize teşekkür etmeye, aynı zamanda şehitlerimiz için başsağlığı dilemeye geldik. Allah rahmet eylesin. Rabbim şehitlerimize mekanıyla, cennetiyle, cemaliyle muamele eylesin inşallah. Malumunuz Tunceli Pülümür’de yapılan operasyonda iki de gazimiz var. Rabbim onlara da acil şifalar ihsan eylesin.

Değerli arkadaşlar hepiniz biliyorsunuz ki böylesine kritik bir coğrafyada yaşıyor olmak elbette bazı bedeller ödemeyi gerektiriyor. Bizler de tarih boyunca ecdadımızın yaptığı gibi bu bedeli ödemeye her zaman hazırız. Sizin varlığınızla bu millet gurur duyuyor, onur duyuyor, şeref duyuyor. Allah sizlerin eksikliğinizi vermesin. Sizler aziz bir ecdadın torunlarısınız. Bizim damarlarımızda üç kıtanın ırmakları dolaşıyor arkadaşlar. Bizlerin tarihi ve kültürel sorumlulukları daha fazla. Dolayısıyla ecdada ve damarlarımızda akan kana yakışır şekilde, bugüne kadar nasıl vatan savunmasını, milletin istikbalini düşünmüşsek ve ona göre hareket etmişsek inşallah bundan sonrada tüm adımlarımız, tüm nefesimiz bu yönde olacaktır. Allah hepinizden razı olsun. İyi ki varsınız. Allah emeğinizi zayi etmesin. Her birinize çok teşekkür ediyorum sağ olun, var olun.”

Ziyaret programında Vali Kadir Ekinci ve Tunceli Valisi Tuncay Sonel’e Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, İl Jandarma Komutanı Albay Mevlüt Dirim, Kiğı Kaymakamı Onur Yeniay, Adaklı Kaymakamı Muharrem Coşgun ve Yayladere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar eşlik ettiler. (Haber Merkezi)