HABER: YUNUS BUDAK

2019’da ihalesi yapılan 400 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi hizmet binası projenin zemin etüt çalışmaları geçtiğimiz hafta itibariyle bitti. Mevcut hastane ile birlikte toplam yatak kapasitesi 650’nin üzerine çıkacak olan hastanenin tamamlanması ile birlikte ilimizin önümüzdeki 30-40 yıllık sağlık tesisi ihtiyacı giderilmiş olacağı belirtildi. 16 ağustos 2019’da imzalanan sözleşme ile birlikte Sözleşme imzalandıktan sonra Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve yüklenici firma Bingöl’e gelerek yerinde değerlendirme yaptı. İhale süresi 180 gün olan bu süre içerisinde projesi tamamlanacak ve akabinde Hastanenin ihalesi yapılacak. Proje ihalesinin maliyetinin yaklaşık 1 milyon 212 bin 500 TL olduğu açıklandı.

ŞEHİR HASTANESİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Bingöl Devlet Hastanesi ile yanında yeni yapılacak 400 yataklı yeni hastanenin birleştirilip toplam 650 yataklı yeni hastanenin Şehir Hastanesi statüsünde Eğitim ve Araştırma hastanesine dönüştürme çalışmaları yapılacak. Hastane bu sayede 3. basamağa yükseleceği için tüm ameliyatları yapabilecek bir donanıma ve kadroya sahip olacak.

Şehir hastanesi ünvanı verildiği takdirde Bingöl’de artık her branşın birden çok doktoru olacak. Şehir hastanelerinde Uzm. Dr., Doç. Dr. Yard.Doç. ve Prof’ları yeni hastanedeki kadrolarda yerlerini alacak. Hastanenin makine ekipman donanımının da tam anlamıyla yeni sisteme uygun olup Bingöl’ün sağlık alanındaki sorunlarını bitirecek bir çalışma olacak.

BİNGÖL’E TIP FAKÜLTESİNİN ALT YAPISI HAZIRLANIYOR

Şehir hastanesi statünde eğitim araştırma hastanesi stasüsünü kazandığı gibi Bingöl Üniversitesi Tıp Fakültesi için alt yapı hazırlanmış olur. Daha sonraki yıllarda Bingöl’e tıp fakültesinin de verilmesiyle sağlık anlamında büyük bir ivme kazanmış olacağız. Artık sevk veren değil, sevk alan il olacağız.

RAYLI SİSTEM İLE DEPREME DAYANIKLI OLACAK

Yeni yapılacak hastanenin depreme dayanıklı olması için projesine raylı sistem yapılacak. 7 büyüklüğündeki depremde bile hasar görmeyecek şekilde tasarlandı.