Ticari araçlar için 1 Aralık tarihinde başlayan kış lastiği uygulaması öncesinde lastiklerini taktırmak isteyen ticari araç sahipleri ile özel araç sahipleri oto lastikçilere akın ediyor. Kimi lastikçilerin önün de ise araç kuyruklarının oluştuğu görüldü.

Uzun yıllardır oto lastiği işi yaptığını belirten İşletmeci Vedat Dursun, son birkaç gündür yoğunluk yaşadıklarını, ticari araçlar başta olmak üzere her türlü aracın gelmeye devam ettiğini, kazalara mahal vermemek için sürücülerin kış lastiklerini taktırdıklarını söyledi.

“Kış lastiği uygulaması 2 hafta sonra başlayacak”

Dursun, “Mesleğim lastik tamircisi, uzun yıllardır bu işi yapıyorum. Kış lastiği uygulaması iki hafta sonra başlayacak ama yoğunluk şimdiden başladı bile. Kış mevsimi geldiği için kış lastiğine yoğun bir talep var. Sürücüler, tarihi geçmiş lastik kullanmasınlar. 3-4 yılda lastik silik oluyor, yıpranıyor. Yeni lastiğin her zaman yol tutuşu daha iyi olur ve virajlarda aracı savurmaz. Kazalara neden olmaz. Buzlu yollarda eski lastiklerde kaza yüzdesi daha fazladır.” dedi.

Sürücülere tavsiyelerde bulunan Dursun , “Kış mevsimin gelmesiyle kış lastiği uygulaması ve genel trafik kurallara herkesin uyması gerekir. Kurallara uymayanlar hakkında gerekli işlemler yapılması gerekir.  Kış geldiğinde biz kendimiz yazlık ayakkabıları çıkarıp botlarımızı giyiyoruz. Dolayısıyla mal ve can güvenliğimiz için araçlarımıza kış lastiği takmamız da gerekiyor.”