Milli Yüreklerin, Milli Bedenlerin, Milli Kalplerin Birleştiği “Milli Beka Hareketi “yurt çapında teşkilanma çalışmalarını tamamladı. Birçok vatanseverin gönül verdiği, yürekten desteklediği milli Beka Hareketi, kaybolmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizin hayata geçirilmesi, değerlerimizin yeni nesile aktarılması konusunda yoğun programlar planladı.

Milli Beka Hareketi Bingöl İl Başkanlığına getirilen Murat Kırkız, dernek amaçları doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında seminerler, konferanslar, toplantılar, kongreler ve çeşitli aktiviteler düzenlemek suretiyle Türk ve İslam Medeniyetleri arasında köprü kurarak, geçmişten günümüze sosyal ve kültürel yapısı ile birlikte, öneminin irdelenmesi, tanıtılması, ulusal ve uluslararası farkındalık oluşturmak, demokratik toplum olmanın gereklerine uygun çalışmalar organize etmek, beşeriyatın her kademesine ulaşarak eğitim, öğretim ve öğrenimle ilgili kazanımların sağlanması amacıyla gerekli her türlü ihtiyacın temin edilmesine katkı sağlamak için milli Beka Hareketinin kurulduğunu belirtti.

Kırkız, Milli Beka Hareketinin Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütleri arasına girdiğini ifade etti. (Haber Merkezi)