Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gümrük Bakanlığında düzenlenen "Dünya Gümrük Günü Etkinliği ve Sertifika Dağıtım Töreni" programı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

81 İL VALİLİKLERİNE YAZI GÖNDEREREK TEKRAR DENETİMLERE BAŞLADIK

Market fiyatlarındaki artışları değerlendiren Pekcan, "Denetimlerimiz devam ediyor. Bu denetimlerimizi çok görünür kılmıyoruz ama yaptıkları iş çok görünür. Ayrıca, geçtiğimiz hafta 81 il valiliklerine yazı göndererek hem İç Ticaret Genel Müdürlüğümüz hem de Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü ile beraber tekrar yerinde uygulamalara, denetimlere başladık. En kısa zamanda hepimiz sonuçlarını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

BUNUNLA İLGİLİ TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ

"Fiyatların değişikliği sizin de dikkatinizi çekiyor mu" sorusuna Bakan Pekcan, "Cumhurbaşkanımızın bile çekmiş bizim çekmemesi mümkün değil. Önemli olan halkın bunu hissediyor olması birinci derecede. Biz de bununla ilgili tedbirlerimizi alıyoruz. Hal Yasası bir an önce devreye girip uygulansa bütün bu sıkıntılarımızın çoğunu atlatacağız. En kısa zamanda devreye girerse bu geçişleri daha kolay göreceğiz" cevabını verdi. İHA