Haber: YAKUP BEKLEN

Bingöl’ün Adaklı ilçesine bağlı Çatma Köyü Muhtarı Vahit Toparlak, köyde sağlık ocağı yapılmasına rağmen tam bir yıldır sağlık personeli bulunmadığını söyledi. Çatma Köyü Muhtarı Toparlak, ekiplerin her zaman yolları açık tutmaya çalışmasına rağmen kış şartlarının sert geçmesi nedeniyle sürekli yolların kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğunu dile getirerek sağlık personelinin sürekli köyde olması gerektiğini söyledi. Muhtar Toparlak şunları söyledi;

BİR YILDIR SAĞLIK PERSONELİ BULUNMUYOR

“Köyümüz ilçeye 20 km uzaklıkta ve tüm köylerin ortak noktası olduğu için yıllarca önce köyümüze sağlık ocağı yapıldı. Fakat köyümüzde sağlık ocağı yapılmasına rağmen tam bir yıldır sağlık personeli bulunmuyor.

ATAMASI YAPILAN PERSONEL KÖYE GELMEDİ

Bir hastamızın vücudu yanmış ve her gün pansuman yapılması gerekiyor. Hastanın ailesi sağlık personeli olmadığı için kendi maddi imkânlarıyla bu sert kış aylarında her gün pansuman yaptırmaya gitmek zorunda kalıyor. Bunun dışında köyde her gün iğne yaptırmak zorunda olan bir çok hastamız ve yaşlılarımız var sadece bir iğne için her gün bu çileyi çekip ilçeye gitmek zorunda kalıyorlar. Ve bunun maddi boyutu çok fazla maalesef. Vatandaş bu maddiyatı karşılayacak durumda değil. Buna rağmen hala köyümüzde bulunan sağlık ocağına bir yıldır sağlık personeli ataması yapılmadı. Ataması yapılan personelde hiç bir zaman köye gelmedi.

KAR VE TİPİ YOLLARI SÜREKLİ KAPATIYOR

Kış şartları çok çetin geçtiği için her zaman ilçeye ulaşım sağlayamıyoruz. Kaymakamlığız ve İl Özel İdaresi her zaman yolları açık tutmaya çalışmasına rağmen kış sert olduğu için ve köylerin çokluğundan dolayı her zaman yetişme imkânı bulamıyor. Halk kendi imkânlarıyla hasta vatandaşı İlçe hastanesine götürmeye çalışıyor. İl özel idare yolu açmasına rağmen tipi ve fırtına dan dolayı yol kapanıyor.

LÜTFEN SESİMİZİ DUYUN ARTIK

Halk her yıl kış aylarında bu tipi ve fırtınada hastasını ilçeye ulaştırmaya çalışıyor. Sağlık Bakanlığına defalarca sağlık personeli talebinde bulunmamıza rağmen herhangi bir cevap alamadık ve malasef personel ataması yapılmadı. Bu durumdan dolayı Çatma Köyü ve tüm çevre köyler mağdur durumda. Lütfen sesimizi duyun artık.” dedi.