2019 Liselere Giriş Sınavı (LGS), illere göre başarı sıralaması açıklandı. Bingöl LGS sınavındaki başarı sıralamasına göre  geçen yıla oranla 23 sıra gerilerken, Tunceli, Elazığ ve Malatya’nın gerisinde kaldı.

Türkiye genelinde en başarılı şehir Muğla olurken; Türkiye ikincisi Tunceli, Türkiye üçüncüsü ise Giresun oldu. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi  (LGS) kapsamında 1 Haziran'da yapılan merkezi sınavda 565 öğrenci, tüm soruları  doğru yanıtlayarak tam puan aldı. Bu öğrencilerin 66 farklı ilde bulunduğu belirlendi.

BİNGÖL 65. SIRADA YER ALDI

2019 LGS sonuçlarının açıklamasının ardından illere göre sınava katılan öğrenci sayısı ve alt test ham puan ortalamaları da belli oldu. Açıklanan verilere göre Bingöl başarı sıralamasında 65. Sırada yer aldı.

BİNGÖL LGS SINAVINDA GERİLEDİ

2018 yılında yapılan Liselere Giriş Sınavında (LGS), illere göre başarı sıralamasında Bingöl 42. Sırada yer alırken, 2019 yılında yapılan LGS sınavında ise 23 sıra gerileyerek 65. Sırada yer aldı.

BÖLGEDE EN KÖTÜ İLLER ARASINDAYIZ

İllere göre başarı sıralamasına göre Bingöl; Tunceli, Elazığ ve Malatya’nın gerisinde kaldı. Diyarbakır ise 73. Sırada yer alarak Bingöl’ün gerisinde kaldı.

BİNGÖL’DEN BİR TÜRKİYE BİRİNCİSİ

2019 Liselere Giriş Sınavı (LGS), sonuçları açıklandı. Bingöl Hürriyet Koleji öğrencisi Yusuf Bihar Önal, Türkiye Birincisi oldu. (Haber Merkezi)