Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle başlatılan kampanyaya destek vermeleri için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, kurban kesecek olan hayırseverlerin kurbanlarını gönül hoşnutluğuyla dernekleri aracılığı ile fakir ve muhtaç ailelere ulaştırabileceklerini ifade etti.

Kurban çalışmaları hakkında bilgi veren Tamaç, 2019 yılı için Umut Kervanı Vakfı’nın kurban bedelinin 900 TL olarak belirlendiğini belirterek, amaçlarının muhtaç ailelere daha fazla yardım edebilmek olduğunu söyledi.

Tamaç, “Kurbanlarınızın ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır. O’na ulaşacak olan sadece sizin takvanızdır.” (Hac, 37). Bingöl Umut Kervanı olarak geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda kurbanlıklar temin etmek için erkenden hazırlıklarımıza başladık. Bingöl Umut Kervanı olarak 2019 yılı Kurban Bayramı için kurban çalışmalarının startını verdik. Bu günden itibaren kurban kesmek isteyen hayırseverlere yardımcı olmak için derneğimiz kendi bünyesinde kurban alımında ve kesiminde yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Bu yılki kurban bedelinin 900 TL olarak belirlendiğini söyleyen Tamaç, “Kurbanın bir ibadet olduğu asla unutulmamalı, niyetimiz halis olmalı, amellerimizde ihlas olmazsa Allah muhafaza sevap yerine azap kazanmış olacağız. Dolayısı ile her hayırsever kardeşimize çağrımız; bizler, Bingöl Umut Kervanı olarak hayırseverler ile muhtaç ve yoksullar arasında köprü olmaya hazırız. Eğer sizlerde hazırsanız, Bingöl Umut Kervanı’na sizleri bekliyoruz. . Bu bayramda keseceğiniz kurbanların yetimlere, öksüzlere ve muhtaçlara bayram sevinci vesilesi olmasını istiyoruz. Derneğimizin tespit ettiği yüzlerce yetim ve muhtaca bir ‘Umut’ta siz olmak istemez misiniz” dedi.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70 Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL  Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01 Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı” (Haber Merkezi)