Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapmayı planladığı operasyon için hazırlıklar tamamlandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. İntikaller ve hazırlıklar sürmekte'' açıklamasını yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan: “TSK, Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmıştır.” dedi.

TEK HEDEF GÜVENLİ BÖLGE

  1. Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki amacının, terör unsurlarını temizlemek, sınır güvenliğini sağlamak, mültecilerin yurtlarına dönüşünü sağlayacak güvenli bir bölge oluşturmak olduğunu söyledi.

Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Hem ülkemizin hem de Suriyeli kardeşlerimizin (Arap, Kürt, Türkmen ve diğer) huzuru için mücadele eden Mehmetçik için duacıyız. Allah muhafaza eylesin ve başarıya ulaştırsın.” dedi. Yılmaz; “Başlamış bulunan Barış Pınarı Harekatı hayırlı olsun. Kahraman Mehmetçik ve tüm yerel destek unsurlarına üstün başarılar diliyoruz. Ülkemizin ve bölgemizin huzuru ve istikrarı için hayati önem taşıyan Harekatın en kısa sürede amacına ulaşması için dua ediyoruz.” dedi.

GÜLER: TRUMP, TÜRKİYE’YE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEK!

AK Parti Bingöl İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler’de Fırat'ın doğusundaki operasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Güler; “Türkiye'nin silah bırakın çağrısına hendekler kazıp Kürt’ün evini başına yıkan Pkk'ya destek veren ABD, İsrail, suud, BAE, HDP Hepiniz suçlusunuz, Samimi değilsiniz. Türkiye Fırat'ın Doğusuna girecek! Trump da Türkiye’ye diz çöktüremeyecek! Millet Ordusunun Yanında kenetlenecek!” dedi.  HABER MERKEZİ