Solhan'ın Hazarşah Köyü Aksakal Mezrası'nda 1992'de PKK'lı teröristlerin köy minibüsünden indirerek katlettiği 19 vatandaş unutulmadı. AK Parti Bingöl Milletvekili ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı paylaşımda; “Terör örgütü 1992 yılında Bingöl Solhan İlçesi Aksakal köyümüzde 19 sivil canımıza kıydı. Rahmetle yad ediyoruz. Terörden en çok bölge halkı çekti. Terörün bitme süreci de en çok bölge halkının huzurunu, özgürlüğünü ve refahını artırıyor.” dedi.

“YAŞLILAR, HAMİLE KADINLAR VE ÇOCUKLARDA VARDI.”

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen ise; “20 Ekim 1992 Bingöl ili Solhan ilçesi Hazarşah Köyünde Bebek katili, insanlık düşmanı PKK Terör örgütü tarafından sivil savunmasız 19 vatandaşımız katledildi, 7 vatandaşımız yaralandı. Vatandaşlar içinde yaşlılar, hamile Kadınlar ve çocuklarda vardı.” dedi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği, Bingöl'ün Solhan İlçesinde PKK’lı teröristlerce 1992’de katledilen 19 sivil vatandaş için düzenlenen törene katıldı. Şehitlikleri Anma Töreni, Aksakal Mezrası Çeşme mevkisinde vatandaşların katledildiği yerde yapıldı. HABER MERKEZİ