Bingöl Valisi Kadir Ekinci, ’10 Ocak İdareciler Günü’ nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Ekinci mesajında, Kamu kaynaklarının millete doğru, etkin ve hakkaniyet ölçüsünde ulaştırılması, kamu görevlerinin adalet ve eşitlik ilkeleri ile yürütülmesi, milletin devletinden beklentilerinin isabetle tespit edilmesi; vatandaşların huzuru, güvenliği ve mutluluğu için durmaksızın çalışması idarecilerin temel görevi olduğunu vurguladı.

Vali Ekinci mesajında şu ifadelere yer verdi; “Görev yaptığımız bölgelerde devam eden ve tamamlanan çalışmaların icrasında aziz milletimizin yüce menfaatlerini korumak adına liderlik yaparak süreçleri kontrol etmek ve yönlendirmek özel bir anlam taşımaktadır. Çünkü, mülki idare amirleri temsil ettikleri devlet, devlet büyükleri ve manevi değerler ile aziz milletimize cesaret, azim, güven ve kararlılık duygularını da kazandırmaktadırlar.

HALKA HİZMET, HAKK’A HİZMETTİR

Mülki idare amirleri, güç ve otoritenin yanında Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir bilinci ile insan tasavvurumuz üzerinden şefkati ve merhameti, iyiliği, hakkı teslim etmeyi, emanete bihakkın sahip çıkmayı temsil ederek devlet ve halk arasındaki dayanışma ve güven bağlarını da tesis etmektedirler.

‘ÜRETKEN OLMALIYIZ’

İdareciler olarak, referansını tarihimizden alan birey ve devlet arasındaki güven ve itimadı sürekli ve güçlü kılmak için, daha gayretli, daha çalışkan ve daha üretken olmalıyız. Kalıcı ve kuşatıcı dönütler için aklın ve ahlakın ilkeleri ile hareket etmek büyük önem arz etmektedir.

Bu duygularla, Şeyh Edebali’nin İnsanı yaşat ki devlet yaşasın tavsiyesini esas alarak, başta mesai arkadaşlarım Vali Yardımcılarımız ve ilçelerimizde hizmet veren Kaymakamlarımız olmak üzere tüm idarecilerimizin ‘10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyor, hizmet etmekten onur ve guru duyduğum Bingöllü hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”