Karlıova İlçesini ziyaret eden Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kaymakam Levent Yetgin ve ilçe protokolünce karşılandı. Vali Ekinci, kaymakamlığa geçerek burada Kaymakam Yetgin’den ilçe brifingi aldı.

Daha sonra ilçe merkezini ziyaret eden Vali Ekinci esnaf ziyaretleri yaptı. Esnaftan yoğun ilgi gören Vali Ekinci, çay ikramları eşliğinde esnafla sohbet etti, sorunlarını ve taleplerini dinledi. Esnaf ziyaretleri esnasında karşılaştığı ilçe sakinleri ve özellikle de gençlerle yakından ilgilenen Vali Ekinci, gençlerle hatıra fotoğrafları çektirdi.

Esnaf ziyaretlerinde Vali Ekinci’ye Kaymakam Yetgin ve Belediye Başkanı Bingöl eşlik etti.

Karlıova ziyaret programı Belediye Başkanlığı ziyareti ile devam etti. Vali Ekinci, Belediye Başkanı Veysi Bingöl’ü makamında ziyaret ederek, Başkan Bingöl’den belediyenin çalışmaları ve devam eden projeleri hakkında bilgi aldı.

Son olarak ilçe muhtarları ile buluşan Vali Ekinci, muhtarlarımızı dinleyerek sorunlar ve çözüm önerileri hakkında istişarede bulundu.

'GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ'

Vali Ekinci yaptığı konuşmada Gönül Birlikteliğine vurgu yaptı. İşte Ekinci’nin o konuşması;

“İlimizin devam eden yatırımları ve bu kapsamdaki çalışmalarını kaldıkları yerden ele alıp hızlıca neticelendirmeye çalışacağız. Bunları yaparken daima birlikteliğimizi önceleyeceğiz. Bu birlikteliğin adı gönül birlikteliğidir. Gönül birlikteliği yoksa sadece maddi yatırımların bir kıymetinin olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla devletin temsilcileri olan sizlerle birlikte bu gönül birlikteliğini tesis için el ele çalışacağız.

Hep birlikte tek ses olacağız. Amacımız, çalışma yöntemimiz ve kullanacağımız araçlar aynı olacaktır. Bunu sağlarsak vatandaş ile devlet arasında sağlam bir bağ kurmuş olacağız. Bu bağ gönül köprüsüdür. Bu köprüyü inşa etmenin bilinci ile buradayız.

Bu toplantımızda sizlerden köylerimize dair sorunları alacağız. Varsa sizlerin çözüme dair önerileriniz bunları da dinleyeceğiz. Daha sonra kayıt altına alınan sorunlar resmi yazı ile ilgili kurumlara bildirilecektir. İnşallah bu süreçleri de bizzat ben takip edeceğim.

Bir sonraki toplantımızda da inşallah yapılacak sunumda hangi sorunlarımız ne kadar çözüldü bunu göreceğiz. Çözülen sorunlar resmi yazışmalar ile muhatabına bildirilecek, çözülemeyen sorunların ise izahı yapılacaktır.”

'SONUÇ ODAKLI ÇALIŞACAĞIZ'

Vaki Ekinci “Maksadımız üzüm yemektir. Onun için sonuç odaklı çalışacağız. Derdimiz kamu kaynaklarındaki ısrafı önlemektir. Amacımız kaynakları, ödenekleri ihtiyaç duyulan yerlerde uygun hizmetlere dönüştürmektir. Yatırımlarda hamasetten uzak duracağız. Gerçek sorunlara gerçekçi çözümlerle yaklaşıp vatandaşımızın hayır duasını almaya çalışacağız.’

İlgili kurum müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantı köy ve mahalle muhtarlarının tek tek söz alarak köy ve mahallelerine ait sorunları ve talepleri ifade etmeleri ile sona erdi.”dedi